• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajkut brži od pištaljke, PREOKRET Borca!

Autor mondo.ba

Golom Saše Kajkuta u sudijskoj nadoknadi Borac stigao do potpunog preokreta i pobjede nad Radnikom!

 Radnik - Borac, 4. kolo PL BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Radnik iz Bijeljine dočekao je Borac u derbiju četvrtog kola Premijer lige BIH, ali je i poslije ovog meča ostao na tek jednoj pobjedi u sedam međusobnih duela u Bijeljini.

Radnik je poveo iz penala u prvom poluvremenu, ali je Borac izjednačio poslije novog penala u drugom poluvremenu, da bi Saša Kajkut golom u sudijskoj nadoknadi donio Borcu drugu pobjedu u sezoni.

RADNIK - BORAC 1:2 (1:0)
/Maksimović 4 penal - Vranješ 53 penal, Kajkut 90+7/

Dva penala, kratki prekid, mnogo žestoke borbe i pogodak u posljednjim trenucima obilježili su duel Radnika i Borca u kojem su Banjalučani uz malo sreće stigli do pete pobjede na gostovanjima u Bijeljini.

I jedni i drugi stigli su do golova na "isti način" - sa bijele tačke.

Runić je bio neoprezan u četvrtom minutu i oborio Karića, a Maksimović je jedanaesterac pretvorio u pogodak - 1:0.

Bijeljinci su propustili u prvom poluvremenu propustili još nekoliko dobrih šansi i upravo tu možda propustili šansu da naprave povoljan rezultat, jer je Borac u nastavku preuzeo inicijativu i bio daleko opasniji.

Do izjednačenja ekipa Branislava Krunića stigla je u 53. minutu, kada se Vranješ dobro ubacio ispred golmana Kozića, čak ga i prebacio glavom, a sudija Zoran Grbić njihov kontakt ocijenio je kao dovoljan za najstrožu kaznu. Iskusni veznjak sam je izveo penal i pogodio za 1:1.

I na ovom meču Vranješ je bio najopasniji pojedinac u crveno-plavom dresu, dok je ponovo blijedu partiju pružio Srđan Vujaklija, zbog čega je i zamijenjen polovinom drugog poluvremena, kada je ušao Saša Kajkut. 

Upravo to bio je presudni trenutak meča i dobar potez trenera Krunića, jer je Kajkut bio čovjek odluke za Borac, kada je najviše trebalo!

U bukvalno posljednjem napadu Borca jedan igrač Radnika pokušao je glavom da vrati loptu svomgolmanu , ali se Kajkut ubacio između njih  i glavom prebacio Kozića, koji je prilikom intervencije pesnicom udario napadača Borca, međutim nije uspio da spriječio neizbježno.

Lopta je završila u golu, a Kajkut je krvave glave proslavio pogodak za 2:1 i veliku pobjedu Borca!

Borac je ovom pobjedom izbio na petu poziciju sa sedam osvojenih bodova, odnosno samo dva manje od vodećeg Tuzla sitija. Radnik je deseti sa tri boda iz četiri meča.

Premijer lige BiH, četvrto kolo

Radnik - Borac 1:2 (1:0)
/Vranješ 53 pen, Kajkut 90+6 - Maksimović 3 pen/

Mladost - Tuzla siti 0:1 (0:0)
/Ubiparip 67/

Čelik - Željezničar 0:2 (0:0)
/Krpić 49, 86/

Sloboda - Velež 0:0

Zrinjski - Zvijezda 09 (odgođeno)

Široki Brijeg - Sarajevo (odgođeno)

TABELA: Željezničar 10, Tuzla siti 9, Sarajevo (-1) 7, Čelik 7, Borac 7, Sloboda 5, Široki Brijeg (-1) 4, Mladost 4, Radnik 4, Zrinjski (-1) 3, Zvijezda 09 (-1) 1, Velež 1.

TOK MEČA:

Kraj utakmice

90+7' - GOOOL! Borac vodi 2:1! Kajkut se odličnu ubacio i glavom prebacio istrčalog Kozića!

Vranješ se povrijedio i iznesen je na nosilima sa terena, Borac u samom finišu trenutno sa desetoricom.

Igraće se četiri minute sudijske nadoknade.

Mladen Žižović je zaradio žuti karton zbog protesta, nakon prekršaja je napravio Danilovića. Trener Radnika tražio je drugi žuti karton za fudbalera Borca.

90+1' - Vranješ je prekinuo napad Bijeljinaca, potom krenuo u kontru, ali ga je prekršajem zaustavio Karić i zaradio žuti karton

87' - Dobar kontranapad Radnika poslije auta, ali Đurić nije uspio da se namjesti na udarac. U nastavku akcije Mekić je iz teške situacije šutirao glavom pored gola. Zanimljiva situacija kod ubacivanja iz auta pošto su dvije lopte bile na terenu, međutim, sudija Grbić nije želio da prekida akciju Radnika

85' - Dobro su kombinovali igrači Borca, ali je Jakupović dao loš završni pas u prazan prostor

84' - Maksimović se iznenada našao u šansi poslije ubacivanja s desne strane i oklijevanja Runića, na kraju Lučić brani

80' - Dva vezana kornera za Borac, ali crveno-plavi nisu uspjeli da stvore opasnost pred golom Kozića

Umjesto Crnova sada je ušao dosta defanzivniji Radulović

78' - Milutinović je dobio pas Vranješa na lijevoj strani, ali je izblokiran njegov pokušaj da ubaci u sredinu

77' - Popara je povukao akciju Radnika koju je nešto kasnije i završio udarcem pored gola.

75' - Danilović je bio u naletu, ali Despotović u posljednjem trenutku dobrim startom uzima loptu

Kapiten Borca kratko je razgovarao sa navijačima, a vrlo brzo nakon toga Zoran Grbić je dao znak da se meč nastavi.

67' - PREKID U BIJELJINI. Sudija Grbić prekinuo je meč na asistenciju četvrtog sudije i delegata. Meč je prekinut zbog "nacionalističkih povika" gostujućih navijača, kako je obrazloženo.

Krunić je izvršio još jednu izmjenu, Kajkut je ušao umjesto Vujaklije

62' - Velika prilika za Radnik. Maksimović je odličnim solo prodorom izbacio dvojicu igrača i vratio povratnu za Mekića koji sa ivice šesnaesterca snažno šutira iz prve, a Lučić dobro reaguje i odbija loptu u teren

53' - PENAL za Borac izborio je Stojan Vranješ, a potom ga pretvorio u pogodak za 1:1. Veznjak Borca ubacio se ispred golmana Radnika i čak uspio da ga prebaci, a nakon kontakta Kozića i Vranješa sudija je pokazao na bijelu tačku.

51' - Crnov je izveo korner za Borac, a Runić je bio najviši ali nije dovoljno zahvatio loptu

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, a prvu izmjenu napravio je i trene rRadnika Mladen Žižovića. Umjesto Radovića na terenu je Merajić

Kraj prvog poluvremena u Bijeljini u kojem je Borac imao mnogo veći posjed lopte, ali je Radnik imao konkretnije prilike. Na početku prvog poluvremena trener Borca Branislav Krunić morao je da izvrši izmjenu i usmjesto povrijeđenog Bosančića ušao je Milutinović.

45+2' - Jakupović je centrirao, a Crnov glavom šutirao metar od gola

43' - Opasan centaršut Čomora u peterac Radnika, ali Popara je izblokirao u korner. U nastavku odbrana domaćih je otklonila opasnost

41' - Obećavao je ovaj napad gostiju, međutim, Jakupović je loše centrirao, direktno u ruke Koziću

39' - Prvi šut Borca u okvir gola na utakmici. Danilović je sa nekih 25 metara šutirao kroz nekoliko igrača, a Kozić hvata loptu bez problema

38' - Ponovo Radnik opasno napada po lijevoj strani, ovog puta pas je išao za Radovića u šesnaesterac, ali je pobjegla lijevom beku domaćih

37' - Karić je poslije nekoliko driblinga u šesnaestercu Borca uspio da vrati povratnu loptu, a Mekić šutira daleko od gola

35' - Dobar prodor Jakupovića i Maksimović ga zaustavlja povlačanjem za dres. Sudija Grbić odmah je pokazao žuti karton. 

33' - "Skraćeni korner" za Radnik poslije prekršaja Danilovića nad Đurićem i odlična šansa za Radnik. Đurić je centrirao na peterac gdje se Šubert dobro snašao i petom šutirao, međutim, direktno u dobro postavljenog Lučića

31 - Jovanović je bio u šansi poslije kornera, ali štoper Borca bio je neprecizan

30' - Sudija Zoran Grbić dao je igračima kratku pauzu zbog velike vrućine

27' - Danilović se okliznuo i izgubio loptu na sredini terena, a potom dobio žuti karton zbog očiglednog prekršaja nad Karićem kojim je pokušao da spriječi brz kontranapad

20' - Pokušao je Borac da zaprijeti iz kontranapada, ali Crnov nije najbolje prihvatio loptu i nije mogao da se namjesti za šut ili prodor

18' - Još jedan odličan napad Radnika i umalo novi pogodak. Đurić je uposlio Karića, a Lučić na petercu brani njegov udarac

15' - Prvi korner na utakmici, Vujaklija je ubacio, ali golman Radnika lako hvata loptu

14' - Peco je probio po desnoj strani i šutirao, ali pored gola Borca

13' - Nakon što je Ćosić zaustavio prodor Pece, pokušao je Crnov prodorom na drugoj strani, ali na kraju ni korner

9' - Ćosić se dobro ubacio po lijevom krilu, ali je loše centrirao i izblokiran je u aut

7' - Bosančić je ostao na travi poslije duela sa Poparom. Ukazana mu je pomoć i nastavio je igru.

4' GOOOL! Vodi RADNIK! Nebojša Runić je oborio u šesnaestercu Mahira Karića, bivšeg igrača Borca, a Maksimović prevario Lučića i zatresao mrežu sa bijele tačke - 1:0!

- Počeo je meč na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Prije početka utakmice minutom šutnje odata je počast nedavno preminulom Fahrudinu Avdičeviću, nekadašnjem fudbaleru Radnika, koji je najveći trag ostavio u tuzlanskoj Slobodi.

Na tribinama su prisutni i gostujući navijači, popularni "Lešinari" koji će i u Bijeljini bodriti Borac

NAJAVA:

Poslije poraza od Tuzle sitija na "Tušnju" (2:1), gdje su prikazali dosad ponajbolju partiju ove sezone, izabranici Branislava Krunića gostuju tradicionalno neugodnoj ekipi Radnika, koja je takođe poražena u prethodnom kolu u Širokom Brijegu (3:0).

Trener Semberaca Mladen Žižović je optimista i nada se pobjedi za slavu grada, dok bi gosti iz Banjaluke, koji će biti oslabljeni neigranjem Nemanje Janičića zbog kartona, čini se, bili zadovoljni da ostanu neporaženi na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Na ruku crveno-plavima mogla bi da idu "previranja" oko funkcije predsjednika Radnika jer bi se uskoro moglo desiti da dosadašnjeg prvog čovjeka kluba Mladena Krstajića naslijedi predsjednik Sloge iz Gornjeg Crnjelova Zlatko krbanjević.

MONDO: Krbanjević pregovara da naslijedi Krstajića

Protivnik i jednih i drugih svakako će biti nesnosna vrućina, a treneri Krunić i Žižović odlučili su se za ove startne postave:

RADNIK: Kozić, Radović, Sušić, Mekić, Popara, Peco, Maksimović, Despotović, Karić, Đurić i Šubert. Trener: Mladen Žižović

BORAC: Lučić, Jovanović, Jakupović, Crnov, Danilović, Ćosić, Čomor, Bosančić, Vranješ, Runić i Vujaklija. Trener: Branislav Krunić.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bravo

Kajkut je u 30 min. zabio gol i vise kontakta s loptom imao nego Vujaklija u prethodne 4 utakmice. Ko ne zna, Vujaklija je top pojacanje placen ko zna koliko a objektivno nije dva puta loptu primio do sada

Miki

Najviše volim kad komentarišu ovi stručnjaci što ih zena kući maltretira pa su isfrustrirani, a loptu sa broda u more ne mogu ubaciti. Aj Borac

MILOS

NAZALOST RADNIK IZGUBIO KAD SUDIJA SVIRA NEPOSTOJECI PENAL UTAKMICA TRAJE 90 MINUTA A BANJALUCANI DAJU GO U 97

MILOS

POBJEDA SJAJNOG RADNIKA POKLON GRADU BJELJINA POVODOM SLAVE GRADA

KRUNIĆA OTJERATI

Prvi šut Borca u okvir gola na utakmici u 40 min.?! Taktika od kvazi trenera: Zatvoreno u napadu, otvoreno u odbrani! Ovakva bezidejnost u FK Borac što se tiče igre, nikad nije vidjena Upravo Borca, MOLIM VAS, otjerajte kvazi trenera, dovedete nekog normalnog koji ima osnovno elementarno znanje fudbalskog trenera, koji ce podići igru na viši nivo i prije svega igrače fizicki spremiti, pa da se vrati publika na Gradsku stadion

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC