• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Burno u Zenici, flašama na trenera Želje!

Autor mondo.ba

Željezničar je savladao Čelik na "Bilinom polju" (0:2) u veoma burnom derbiju četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

Željezničar je osvojio bodove u Zenici zahvaljujući pogocima kapitena Sulejmana Krpića na početku i na kraju drugog poluvremena burne utakmice na "Bilinom polju", kako je u najavi rekao trener plavih Amar Osimgdje je najdraže osvojiti bodove!

Poslije tvrdog prvog poluvremena u kojem su gosti sa "Grbavice" imali više od igre i bolje prilike, čak je Ermin Zec pogodio stativu, ipak je Željezničar tek na "otvaranju" drugog dijela postigao pogodak za vođstvo.

Sjajno je Damir Sadiković uočio utrčavanje kapitena Želje Sulejmana Krpića, koji se našao ispred golmana Bojana Pavlovića i poslao loptu u sami ugao - 0:1.

Potom su na "Bilinom polju" uslijedile nemile scene i bakljada zbog koje je u 56. minutu prekinuta utakmica. Pored toga, navijači su gađali trenera gostiju sa "Grbavice" Amara Osima, koji je ušao s njima u verbalni sukob.

Letjeli su upaljači, staklene flaše, čak i sendviči (?!), prema treneru Želje, pa je sudija Elvis Mujić povukao igrače u svlačionicu, da bi nakon 15 minuta pauze, duel bio nastavljen.

Nema sumnje da će uslijediti nove kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH, a u prvoj "turi" Čelik je kažnjen sa 4.000 KM, a Željo sa hiljadarkom više...

Izabranici Hasana Ozera pokušali su do kraja burnog susreta da stignu do izjednačenja, a najbliži mreži sarajevske ekipe bili su odmah nakon što je nastavljen meč poslije prekida kada je Vedran Vrhovac uzdrmao prečku.

Željo je u 86. minutu nakon kontranapada stavio tačku na pobjedu!

Ermin Zec je istrčao po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao Krpića, kojem nije bilo teško da "ovjeri" trijumf Želje - 0:2. Bio je to njegov četvrti ovosezonski pogodak i prvi je strijelac Premijer lige BiH.

Mogao je Osimov tim do kraja da stigne i do ubjedljivije pobjede da je ispred golmana Čelika prisebniji bio Mustafa Mujezinović, ali mu je Bojan Pavlović odbranio udarac.

Priliku da barem smanji rezultat Čelik je imao preko Mladena Veselinovića u finišu kada je vezista domaćina šutirao iznad prečke. 

Ovo je Zeničanima bio prvi poraz ove sezone.

ČELIK: Pavlović, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Huseinbašić, Isić, Blažević, Perišić, Jamak, Leon Filipetto, Okić. Trener: Hasan Ozer

ŽELJEZNIČAR: Erić, Stevanović, Krpić, Stanić, Alispahić, Bojo, Sadiković, Osmanković, Sipović, A. Zec, E. Zec. Trener: Amar Osim

Premijer lige BiH, četvrto kolo

Radnik - Borac 1:2 (1:0)
/Vranješ 53 pen, Kajkut 90+6 - Maksimović 3 pen/

Mladost - Tuzla siti 0:1 (0:0)
/Ubiparip 67/

Čelik - Željezničar 0:2 (0:0)
/Krpić 49, 86/

Sloboda - Velež 0:0

Zrinjski - Zvijezda 09 (odgođeno)

Široki Brijeg - Sarajevo (odgođeno)

TABELA: Željezničar 10, Tuzla siti 9, Sarajevo (-1) 7, Čelik 7, Borac 7, Sloboda 5, Široki Brijeg (-1) 4, Mladost 4, Radnik 4, Zrinjski (-1) 3, Zvijezda 09 (-1) 1, Velež 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC