• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Cilj Sarajeva protiv Širokog Brijega je jasan - pobjeda!

Autor mondo.ba/Fena

Ekipa Sarajeva utakmici sa Širokim Brijegom pristupa maksimalno ozbiljno, motivisano i borbeno, te će učiniti sve kako bi ostvarila pobjedu, istaknuto je danas uoči meča u sklopu 15. kola Premijer lige BiH.

Kako je kazao šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić, poslije remija u Tuzli u prošlom kolu sa Slobodom, njegovi fudbaleri žele odigrati utakmicu nakon koje neće imati za čim žaliti, bez obzira na to kakav bio rezulat.

"Moramo učiniti sve, maksimalno, ozbiljno, motivisano i borbeno i doći do željenog cilja, a naš cilj je pobjeda", podvukao je Musemić, navodeći kako je Široki Brijeg ekipa koja ima kvalitetne igrače, pogotovo prema naprijed, te da u datom trenutku može napraviti probleme.

Možda će vas zanimati

Kada se radi o igračkom kadru, Musemić podsjeća da ekipa Sarajeva raspolaže s tri igrača više, nego što je to bilo u utakmici sa Slobodom, odnosno da je ojačana za Velkoskog, Đokanovića i Hebibovića.

"Sigurno je da moramo puno kvalitetnije odigrati, ukoliko mislimo pobijediti Široki, nego što je to bilo u Tuzli u svim segmentima igre koji čine fudbal, uključujući i voljni moment", precizirao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Musemić je kazao kako je bitno imati na klupi igrače koji mogu poboljšati kvalitet igre i preokrenuti meč u vlastitu korist. Naveo je kako poslije meča sa Širokim slijedi utakmica s Radnikom, a nakon toga nova pauza koju će bordo tim iskoristiti na najbolji mogući način. Konstatovao je, istovremeno, kako ekipu očekuju zahtjevne i teške utakmice u naredna četiri kola, te da to nameće imperativ puno bolje igre i truda, odnosno da situacija u Tuzli nije ono što Sarajevo treba da bude.

Prvotimac Sarajeva Miloš Stanojević takođe smatra da bordo tim u utakmici sa Širokim Brijegom treba dati sve od sebe - sto posto svojih mogućnosti kako bi došli do pobjede.

"Svi znamo koliko utakmica protiv Širokog Brijega može da bude zahtjevna i teška, ali isto tako znamo koliko navijači priželjkuju bodove protiv njih. Tako da je naše da izađemo na teren, a navijači da popune stadion, i ja se nadam pozitivnom rezultatu", poručio je Stanojević.

Utakmica između Sarajeva i Širokog Brijega na rasporedu je u subotu od 17.00 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

PREMIJER LIGA BiH - 15. KOLO

Subota (13.30)

Tuzla siti - Mladost
Velež - Sloboda
Zvijezda 09 - Zrinjski
Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

Nedjelja

Borac - Radnik (16.00)
Željezničar - Čelik

TABELA: Sarajevo 28, Željezničar 26, Radnik 25, Borac 24, Tuzla siti 24, Zrinjski 23, Široki Brijeg 18, Velež 18, Čelik 16, Sloboda 14, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC