Ostali sportovi

Nadal se sprema za završni masters u Londonu, mišić nije napukao (VIDEO)

Autor mondo.rs

Prvi reket svijeta trenira, ali ne punom snagom

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal sprema se za učešće na završnom mastersu sezone u Londonu, uprkos tome što je predao meč Denisu Šapovalovu u polufinalu mastersa u Parizu.

Zbog problema sa trbušnim mišićem odlučio je da se povuče bez borbe u finišu mastersa u Parizu, a snimak magnetnom rezonancom potvrdio je da je napravio dobar potez.

Španac je potvrdio da će nastupati na finalnom turniru osmorice najboljih u prestonici Velike Britanije, koji se održava od 10. do 17. novembra.

Nadalov ljekar Anhel Kotoro objasnio je da je "kralj šljake" objasnio je da nije u pitanju teža povreda.

"Riječ je o povredi koju izaziva servis. Mišić je otekao, nije napukao, na sreću, jer da je takav problem u pitanju ne bi bilo dovoljno vremena da se Rafa oporavi do početka takmičenja. Očekujem da će biti sve u redu do prvog meča", istakao je lekar.

Nadal, koji je u međuvremenu preuzeo prvo mjesto na ATP listi od Novaka Đokovića i postao drugi najstariji igrač u istoriji na vrhu poslije Rodžera Federera, već je trenirao u Londonu.

Nadal
Izvor: Youtube/Fedal Tennis 2

Žrijebom u Londonu odlučeno je da će u grupi "Bjorn Borg" igrati Novak Đoković, Rodžer Federer, Dominik Tim i Mateo Beretini, dok će u grupi "Andre Agasi" nastupati Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Po dva najbolja tenisera iz svake grupe izboriće plasman u polufinale.

Tagovi