Ostali sportovi

Maestralni Čičkušić srušio Gračanicu: Borac m:tel usamljen na vrhu!

Autor mondo.ba

Drugoplasirana Gračanica poražena je na gostovanju u Maglaju rezultatom 29:28 (14:12) u 14. kolu rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine, pa je sa tri boda prednosti banjalučki Borac m:tel ostao usamljeni lider na tabeli.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U vrlo izjednačenoj utakmici u Maglaju, domaći rukometaši su u prvih 30 minuta stekli dva gola prednosti (14:12), ali je Gračanica do sredine drugog poluvremena serijom 4:0 preokrenula rezultat u svoju korist (18:20).

Od tog trenutka vođena je bespoštedna borba, oba tima su se smjenjivala u vođstvu, da bi u samom finišu spretnija i srećnija ekipa trenera Ermina Bajrića stigla do pobjede.

Najzasluzaslužniji za slavlje domaćina bio je izuzetno raspoloženi Benjamin Čičkušić, koji je bio strijelac čak 18 golova, od kojih sedam iz sedmeraca.

S druge strane, najefikasniji u timu iz Gračanice je bio Omer Mehmedović sa sedam golova, dok je Adi Džinović postigao pogodak manje.

Sloboda je savladala Bosnu rezultatom 34:30 u sjajnoj utakmici u Tuzli, gdje se dogodio preokret s obzirom da su Visočani na poluvremenu imali prednost od dva gola (14:16).

Međutim, domaći su uspjeli da se podignu i u finišu definitivno stignu do sedme pobjede u sezoni prvenstveno zahvaljujući odličnoj partiji Davora Kadića, strijelca osam golova i Sedžada Abdurahmanovića sa dva pogotka manje. Kod gostiju iz Visokog prvo ime utakmice bio je Almir Osmanhodžić, koji je postigao devet golova.

U sljedećem kolu, Bosna će u Visokom dočekati Banjalučane u derbiju koji bi mogao mnogo toga da odluči u trci za šampionskom titulom.

PREMIJER LIGA BiH / 14. kolo


Lokomotiva - Slavija 28:28
Iskra - Sloga (GV/U) 20:33
Vogošća PH - Izviđač 24:31
Konjuh - Drina 34:30
Maglaj - Gračanica 29:28
Sloboda - Bosna 34:30
Sloga (Doboj) - Goražde 35:30

Petak:


TABELA: Borac m:tel 36, Gračanica 33, Bosna 26, Lokomotiva 24, Izviđač 23, Sloga (GV/U) 23, Sloboda 22, Sloga (Doboj) 22, Leotar 18, Slavija 18, Maglaj 19, Konjuh 17, Vogošća PH 16,  Iskra 14, Goražde 9, Drina 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.