Ostali sportovi

Srbija pred četvrtfinale: Imamo najteži put, najtežeg rivala i spremni smo!

Autori mondo.rs Tanjug

"Delfini" motivisani ulaze u najvažniji meč Evropskog prvenstva.

Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije, olimpijski i evropski šampion, spremna je za prvi meč odluke u Budimpešti.

U sredu od 17.30 časova, izabranici Dejana Savića zaplivaće u meč protiv Španije, ekipe protiv koje su izgubili u poslednja tri međusobna duela, a ulog će biti plasman u polufinale.

Posle uspešno prebrođene grupne faze, u kojoj su nizane pobede uz igru koja će sigurno biti bolja, pred "delfinima" je duel protiv starog rivala, sa kojim su se početkom januara pripremali u Barseloni za EURO.

"Došli su izuzetno spremni, plivački i taktički, mislim da su bili bolji od Mađarske u grupnoj fazi i da su trebali da pobede (završeno je nerešeno, prim. novin). Četvrtfinale će biti izuzetno teško, to je najteža ekipa koja je mogla da nam dođe. Znamo se, imaju vođu Perona, vrhunskog golmana Pineda, sa Munarizom i Granadosom", izjavio je u najavi meča Dušan Mandić.

Prema njegovom mišljenju, ključ trijumfa biće čvrsta igra u defanzivi.

"Odbrana je ključ naše igre i krasila nas je svih ovih godina kada smo bili najbolji. Nadam se da ćemo biti na potrebnom nivou, kao i da neće biti puno golova, već da će biti teška, fizička utakmica. Bili smo dosta puta u ovoj situaciji, imamo najteži put na EP, a i obezbeđenu olimpijsku vizu. Daćemo sve od sebe".

Izvor: MONDO/Uniqa

U osvrtu na utakmice grupne faze, Mandić je rekao da ekipa nije bila u "top" formi, ali i da ne bi trebala da tako rano uđe u formu.

"Mislim da se podižemo. Ta poslednja utakmica (protiv Holandije) me jeste malo iznenadila, jer smo teško ušli u nju, malo smo bili umorni, ali imamo sada tri dana i apsolutno verujemo stručnom štabu. Svi imamo isti cilj, oni hoće da budemo što spremniji, mi da budemo što bolji", dodao je jedan od lidera "delfina".