• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađarice ostavile Srpkinje na nuli: Biće bolje, devojke!

Autor mondo.rs

Vaterpolistkinje Srbije su poražene od Mađarske, u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

 Evropsko-prvenstvo-u-vaterpolu-Budimpesta-vaterpolistkinje-Srbije-poraz-od-Madjarske-27-0 Izvor: MN PRESS

Završena je grupna faza Evropskog prvenstva u vaterpolu i za dame, a reprezentativke Srbije nisu uspele da osvoje nijedan bod u takmičenju. Za razliku od kolega iz muške selekcije, vaterpolistkinje su doživele i težak poraz u poslednjoj rundi.

Reprezentacija Mađarske, koja je i domaćin ovog šampionata, savladala je srpsku selekciju rezultatom 27:0, što je jedan od najubedljivijih trijumfa u istoriji takmičenja.

Možda će vas zanimati

Naše vaterpolistkinje nisu uspele da zatresu mrežu jednog od najboljih evropskih timova i kandidata za osvajanje evropskog trona ove godine. Sa druge strane, Mađarice su mrežu pogodile po pet puta u prvoj i drugoj četvrtini, zatim čak devet puta u trećoj i osam puta u četvrtoj deonici.


Ovo je bio peti poraz Srpkinja, koje će se za 11. mesto u Evropi boriti protiv Nemačke, tima koji je u drugoj grupi završio takmičenje bez osvojenog boda. Tako je naša reprezentacija pokvarila plasman jer je na prethodnom Evropskom prvenstvu zauzela 9. mesto.

Tada je pobeda nad Turskom u grupnoj fazi bila dovoljna za prolaz, a zatim pobeda nad Izraelom za plasman na devetu poziciju, što sada neće moći da se ponovi.

Reprezentativke Srbije su poražene od Grčke (26:7), Rusije (27:2), Hrvatske (9:8), Slovačke (6:2) i sada Mađarske, što je i najubedljiviji poraz našeg tima.

Mađarska, Rusija, Grčka i Slovačka su prošle u doigravanje iz naše grupe, a u nastavku takmičenja će ukrstiti sa Holandijom, Španijom, Italijom i Francuskom. Titulu brani Holandija, koja je u finalu savladala Grčku. Tada je na šampionatu u Barselonu Španija pobedom nad Mađarskom osvojila bronzu.

Poslednji meč na turniru reprezentativke Srbije će igrati protiv Nemačke 21. januara, u 11:30. Nešto kasnije tog dana će Hrvatska i Izrael igrati za deveto mesto, a ostali timovi svoje četvrtfinalne susrete.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC