Ostali sportovi

Tucak nije puno pratio Srbiju, a Bušlje već jeste: Niste bili kao inače...

Autor Milutin Vujičić

"Španija nije iznenađenje", složni su selektor i kapiten Hrvatske.

Andro Bušlje i Ivica Tucak.
Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva iz Budimpešte - Milutina Vujičića/

Očekivali smo vatreni dvoboj Srbije i Hrvatske u polufinalu kontinentalnog prvenstva u Mađarskoj, ali na kraju je reprezentacija Španije "umešala prste".

Ekipa sa Pirinejskog poluostrva prvo je u sredu pobedila Srbiju posle peteraca u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, i poslala nas u "razigravanje" od petog do osmog mesta, da bi ovog petka bila bolja i od svežije reprezentacije Hrvatske (9:8).

Tako su još jednom raspršili san Hrvatske o zlatnoj medalji sa EP i napravili im problem pošto je prvo mesto na turniru jedino nosilo olimpijsku vizu...

"Nije iznenađenje, odigrali su dobro i zasluženo pobedili Srbiju i Hrvatsku. Sve ekipe koje su ostale na turniru pokazale su najbolji vaterpolo. Italija i Srbija nisu bili dobri kako inače znaju. Oni su i imali i vize za Tokio, što je bio cilj za sve nas...", kazao je kapiten hrvatske reprezentacije Andro Bušlje srpskim reporterima u Budimpešti.

"Svake nove olimpijske godine sve je jača i jača konkurencija, a za sve nas su Olimpijske igre glavno takmičenje".

Selektor "barakuda" Ivica Tucak bio je vidno potresen zbog propuštene šanse i dugih razgovora sa medijima, ali je na našu molbu ipak zastao u "miks zoni".

"Ne, nije iznenađenje... Nikako! Oni su odlična ekipa. Španija je zasluženo pobedila Srbiju i Hrvatsku i oni spadaju u sam vrh svetskog vaterpola. Ovaj meč je mogao otići na obe strane, nažalost otišao je na njihovu", kazao je Tucak.

Na pitanje da prokomentariše nastup Srbije, u jednom trentuku delovalo je izvesnog rivala u polufinalu, nije imao komentar.

"Zaista nisam puno gledao Srbiju i nisam se bavio njima. Posebno kad su izgubili meč sa Španijom. Tako da nemam ocenu...", naveo je selektor Hrvatske i kazao da to što se olimpijski i svetski prvak ipak sreću samo u meču za peto mesto "lepota sporta.

Izvor: MONDO/Uniqa


Hrvatima sada preostaje da krajem marta "jure" vizu za Olimpijske igre u Roterdamu gde će na kvalifikacionom turniru samo četiri svetske reprezentacije obezbediti plasman u Tokio.

"Viza? E, to je za nas najveći problem jer je nismo još 'izvadili'. I to je sport", samo je slegao ramenima Tucak i otrčao u svlačionicu kod svojih igrača koje će morati da "podigne" pred meč za bronzu u nedelju protiv Crnogoraca.