• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filipović o onom golu: Kad vam je žena odbojkašica…

Autor Milutin Vujičić

"Ovo je tek drugi put da smo ispali u četvrtfinalu i nadam se nikad više", rekao je mnogo bolje raspoloženi kapiten reprezentacije Srbije.

 Filip-Filipovic-zena-Sanja-Hanusic-Filipovic-sportske-vesti-izjava-vaterpolo Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Srbija se oporavila od bolnog poraza protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i mnogo bolje lice pokazala u prvoj utakmici razigravanja od petog do osmog mesta.

"Delfini" su bez većih problema savladali neugodne Grke (12:9), pokazavši da i kada manjka motivacije u smislu rezultatskog značaja - najveći ga uspešno pronađu. Lopta je išla brže u napadu, igrači su bili mnogo rasterećeniji i pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Možda će vas zanimati

Bilo je prostora čak i za egzibicije, tako da je Filip Filipović izveo možda i potez turnira, kada je "smečom" na noge podigao malobrojne navijače u "Dunav areni".


"Pa dobro… Kad vam je žena odbojkašica - morate da imate opuštenu ruku. Nešto sam naučio od nje za sve ove godine", kazao je kapiten reprezentacije Srbije uz osmeh na licu, naravno mislivši na svoju suprugu Sanju Filipović.

"Šalu na stranu, izgledalo je dosta bolje, bili smo efikasniji i opušteniji u šutevima. I tako dolazimo do zaključka da je ono prekjuče bio, ne loš dan, da ne umanjim pobedu Španije, ali jednostavno mi nismo bili na nivou što se tiče napada. Psihički, mentalno… Smirile su se strasti".

Kapiten "delfina" nije želeo da u prvi plan stavlja da je bilo i povreda na ovom turniru, pa je tako zbog bolesti ovoga puta utakmicu preskočio Duško Pijetlović.

"Nema potrebe da pričamo o povredama iz poštovanja prema protivniku, a onda i prema javnosti. Jedan igrač, ma koliko bio bitan, ne može da bude izgovor za lošu igru celog tima, a znate koliko nam Dule znači za tim. Danas smo u odbrani imali neke glupe primljene golove, ali teško je igrati utakmicu posle izgubljenog četvrtfinala", kazao je Filipović i poslao jaku poruku:

"Srećom, ovo je tek drugi put da smo ovo doživeli u karijeri i nadam se nikad više!"

Izvor: MONDO/Uniqa


Srbija će u meču za peto mesto igrati protiv Italije, tako da je neuobičajeno za vaterpolo takmičenja da u takvoj utakmici gledalo olimpijskog i svetskog prvaka.

"Nije čudno, to je potvrda da je jaka konkurencija i da svi drugi rade na igri. Drago mi je jer vaterpolo, ma ko šta pričao o njemu, i dalje ima jednu od najjačih konkurencija od svih sportova", kazao je kapiten "delfina" i potom prokomentarisao "azure".

"Italijani? Biće tu svašta… Iako je meč za peto mesto. Biće to nešto nalik samom finalu".

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC