• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan nam je potreban kao institucija srpskog vaterpola"

Autor Milutin Vujičić

Ima li vaterpolo reprezentacija Srbije svijetlu budućnost i bez jakih domaćih klubova? I šta će VSS zajedno sa Vladom učiniti da klubovi ponovo stanu na noge? O tome smo u razgovarali sa generalnim sekretarom Vaterpolo saveza Srbije

 Partizan potreban kao institucija srpskog vaterpola Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva iz Budimpešte - Milutina Vujičića/

Vaterpolo reprezentacija Srbije prvi put od 1999. godine vraća se sa Evropskog prvenstva bez medalje oko vrata pošto je zaustavljena već u četvrtfinalu.

Kažemo "već" pošto utakmice razigravanja od petog do osmog mjesta nisu uobičajene kada su "delfini" u pitanju, a kako to obično biva odmah poslije prvog lošijeg rezultata - postavlja se pitanje budućnosti srpskog vaterpola.

Klupski vaterpolo je na vrlo niskom nivou, ove sezone Srbija nema predstavnika u Ligi šampiona, a nijedan od aktuelnih reprezentativaca ne igra u domaćim klubovima.

Razlog je slaba finansijska moć koja ne može da se mjeri sa klubovima iz Mađarske, Italije…

"Mi smo u avgustu i septembru zahvaljujući Vlade Srbiji pomogli klubove koji igraju regionalnu ligu i kvalifikacije za evropska takmičenja. Tada je to već bilo kasno za 'pravljenje ekipa', pošto se to radi u maju, pa zbog toga nema rezultata na međunarodnoj sceni. Nadamo se da ćemo bolje rezultate vidjeti već od sljedeće sezone", kazao je generalni sekretar Nemanja Marijan.

"Nastavićemo da pomažemo klubove koji ne mogu da funkcionišu bez nas", dodao je Marijan i dodao da je su u dogovoru sa lokalnim samoupravama obezbijedili besplatne termine na bazenima, kao i da je njihova uloga razvoj sporta, a sve drugo je na samim klubovima.

Izvor: MN PRESS

"Samo spolja djeluje da vaterpolistima nije teško palo, vjerujte da je tako. Nisu naučili na poraze, ne vole ih, oni će sigurno da se preispitaju što je tako bilo, a to su momci koji su godinama u vrhu svjetskog vaterpola. Mnogo su dali našoj zemlji. Teško da ćemo imati ovako dominantu generaciju, i ne samo mi - bilo ko! Svemu dođe kraj ciklusa, ovo je samo trenutni kraj niza, imaćemo još rezultata u ovoj generaciji", kazao je Nemanja Marijan o rezultatu na EP.

"Ako neko hoće da pravi ekipu za osvajanje Lige šampiona - onda mora da dovede sponzore. Prioritet Vaterpolo saveza Srbije (VSS) je da pomogne struku i razvoj".

Svjedoci smo toga da VK Partizan, sedmostruki šampion Evrope, "grca" u finansijskim problemima i da su temelj reprezentacije činili igrači kluba sa Banjice. Ukoliko ni crno-bijeli ne mogu da "proizvode" kvalitetne vaterpoliste - trpiće i reprezentacija.

"Znamo koliko Partizan ima problema, pomogli smo i njima kao najvećem klubu u Srbiji, ali nažalost to njima nije bilo dovoljno pošto godinama imaju probleme. Ne možemo da okrenemo glavu, moramo kroz razgovore sa odgovornim ljudima da riješimo taj problem. Partizan nam je potreban kao institucija srpskog vaterpola i imaće našu podršku i u budućnosti koliko god mi u VSS budemo u mogućnosti", kazao je i dodao da će Savez pomoći i sve ostale klubove u Srbiji.

Izvor: MONDO/Uniqa

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC