• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prlainović zavapio: Partizan nam propada pred očima, strah me za budućnost

Autor mondo.rs

Zabrinut je legendarni vaterpolista za budućnost srpskog vaterpola

 Prlainović zavapio: Partizan nam propada pred očima, strah me za budućnost Izvor: MN PRESS

Ceo vaterpolo svet očekivao je u petak "klasik" Srbije i Hrvatske, dve najdominantnije reprezentacije u ovom veku, ali su "delfini" neočekivano rano ispali, još u četvrtfinalu.

Istaknuti srpski reprezentativac Andrija Prlainović dao je tim povodom intervju hrvatskom portalu Indeks, u kome je ocenio da je Hrvatska favorit za zlato, ali je nama važnija njegova briga za srpski vaterpolo, posebno Partizan.

Možda će vas zanimati

"Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada", rekao je Prlainović. 


Ovako teške reči dobile su još teži nastavak.

"Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nisam optimista jer iz godine u godinu svedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i to je glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me što će biti nakon OI u Parizu 2024", rekao je nekadašnji igrač Partizana, ali i Crvene zvezde.

Što se tiče turnira, aktuelni četvorostruki uzastopni evropski prvak Srbija poslednji put je ovako rano ispala sa EP pre 21 godinu.

"Neobično mi je ovo. U reprezentaciji Srbije sam od 2006, a samo sam dva puta ispao u četvrtfinalu, na SP-u u Barseloni 2013. i sad u Budimpešti. Nije nam bio dan, pogotovo u napadu, ali ne bih rekao da su Španci bili bolji. U najmanju ruku bilo smo ravnopravan rival. Španija nije pružila bolju igru od nas pa da mogu priznati da su bili bolji", kaže Prlainović.

On zna šta je falilo timu.

"Nedostajalo nam je malo strpljenja u napadu u trećoj i četvrtoj četvrtini. Tu smo propustili šansu da prelomimo utakmicu i povedemo. Što se tiče peteraca, u prošlosti su više puta odlazili na našu stranu. Ovaj put su više sreće imali rivali. Želim im svu sreću", sportski kaže Prlainović.

Hrvatski novinar je primetio da je Srbiji dva gola dao Sanahuja, što bi mogao biti znak da se pomera težište svetskog vaterpola.

"U poslednje tri godine pokazali su puno. Igraju odličan, moderan i dinamičan vaterpolo. U obrani jako dobro koriste prostor, a u napadu su jako pokretljivi. Zato je izuzetno teško igrati protiv njih. Imaju niz odličnih mladih igrača željnih dokazivanja, poput spomenutog Sanahuje, i tu je njihova prednost u odnosu na neke druge ekipe", rekao je on.

"Hrvatska je favorit, ali bila je favorit i letos u Koreji. Hrvatska igra odličan vaterpolo, ima stabilnost, ali to u polufinalu velikog takmičenja ne znači ništa. Očekujem da će utakmica biti do samoga kraja neizvesna. Španci nakon pobede protiv nas imaju viška samopouzdanja. Hrvatska je dosad pokazala puno, ali sad će ulog biti puno veći", ocenio je Prlainović.

Za koga navijate da osvoji zlato sad kad nema Srbije?

"Ne znam hoće li se neko iznenaditi, ali uvek navijam za Mađarsku kad Srbija ispadne, iz dva razloga. Prvo, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svetu ne voli naš sport kao oni. Druga stvar je to što sam u mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čoveka, u to sam se nebrojeno puta uverio. Za Mađarsku takođe igra puno mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. No ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon dugo godina ode do kraja. Puno mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju", rekao je Andrija Prlainović.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC