• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimpešta, Split, Beograd - vaterpolo spektakl opet u Srbiji?

Autor Milutin Vujičić

Uz to, razmatra se i plan o izgradnji Nacionalnog vaterpolo centra koji bi doprineo popularizaciji ovog sporta i posle odlaska najzlatnije generacije.

 Evropsko-prvenstvo-2024.-godine-vaterpolo-Beograd-sportske-vesti Izvor: Predrag Vujić/MONDO

/od dopisnika MONDA sa Evropskog prvenstva iz Budimpešte - Milutina Vujičića/

Srbija je "skinuta" sa evropskog trona, ali namera je da se ponovo vrati na njega.

Srpska reprezentacija će u najboljem slučaju ovogodišnje EP u Budimpešti završiti na petom mestu, dakle van postolja, a nema sumnje da će kontinentalni turnir koji se za dve godine održava u Splitu biti pravi izazov za vaterpoliste Srbije.

Možda će vas zanimati

Da li bi Srbija mogla da se uključi u organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine?


Prema rečima generalnog sekretara Nemanje Marijana - o tome se aktivno razmišlja, kao i o Nacionalnom vaterpolo centru u Beogradu.

"Trenutno smo u pregovorima o potencijalnoj organizaciji Evropskog prvenstva u Beogradu. Imali smo pozitivno iskustvo u Areni iz 2016. godine. Kako je i 2024. godina i olimpijska godina, kao i na činjenicu da će se opet igrati u januaru, ako se budemo kandidovali potrudićemo se da napravimo spektakl spektakl kao i prošli put!", kazao je Marijan u razgovoru sa beogradskim medijima.

"To bi ujedno moglo da pomogne i našem kvalifikovanju na OI, ali pre svega skretanju pažnje na vaterpolo koji nije mnogo medijski eksponiran".

Nemanja Marijan je najavio da će budžetske analize biti sagledane u naredna dva meseca, a da će konačna odluka o kandidaturi biti doneta ubrzo posle toga.

Mađarska se podičila na Evropskom prvenstvu novoizgrađenom velelepnom dvoranom "Dunav arena", a Marijana smo upitali da li bi uskoro i Srbija mogla da dobije takav vaterpolo centar, koji bi ujedno podržao i kandidaturu Srbije za pomenuti šampionat.

Izvor: MONDO/Uniqa


"'Dunav arena' je fantastična, drago mi je što je tako, ali moram da budem neskroman… Postavili smo neke standarde u Beogradu, a i oni se stalno dižu. Mi treba da težimo 'Dunav areni' i da imamo takav objekat koji će zadovoljiti sve", naglasio je Marijan i potom opširnije govorio o ovoj temi.

"Trenutno smo u razgovorima sa predstavnicima vlasti u Srbiji. Postoji želja da se napravi Nacionalni vaterpolo centar u Beogradu. Imamo podršku, radimo na tome, aktivno se radi već sedam-osam meseci. Nadamo se da ćemo u narednih šest meseci izaći sa tim projektom. To bi bila fantastična stvar za vaterpolo i vodene sportove, ovde se nije gradio bazen od sedamdesetih godina. Vidite koliko ih je u Budimpešti, a bilo bi lepo da dobijemo još jedan u Beogradu".

Ipak, Evropsko prvenstvo 2024. godine bilo bi verovatno održano na poznatom mestu, u beogradskoj Areni, a za sada su mogući protivkandidati Tel Aviv i Firenca.

Srbija je do sada organizovala dva EP u vaterpolu - 2006. i 2016. godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC