Ostali sportovi

Ti meni serdare, ja tebi vojvodo: Kirjos vratio "lopticu" Novaku

Autor mondo.rs

"Boli me što to moram da kažem, ali biram Đokovićev bekhend. On jednostavno ne promašuje", izjavio je NIK KIRJOS!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

I Nik Kirjos zna da pohvali Novaka Đokovića.

Godinama unazad čitali smo kako je Nik Kirjos koristio svaku priliku da napadne Novaka Đokovića. Prvenstveno mu se nije svidjelo ponašanje srpskog tenisera, koje je okarakterisao kao potrebu "da ga svi vole". Australijanac nije nešto preterano bio oduševljen ni Novakovom igrom, rezultatima... Uvijek je pronalazio razlog za kritiku prvog na ATP listi i jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Đokovića te riječi nisu pretjerano pogađale i po pravilu bi ostajao bez odgovora na provokacije. Štaviše, umio je da pohvali mladog i buntovnog protivnika.

Korona virus zbližio je ljude, posebno tenisere, čija je aktivnost na društvenim mrežama daleko već nego u jeku sezone. Razgovaraju međusobno, sa navijačima, dijele savjete, pomažu jedni drugima.

Izgleda da je pandemija uticala na to da se i odnos Novaka i Kirjosa popravi.

Đoković je nedavno sastavljajući idealnog tenisera od Australijanca uzeo servis, rekavši da on i Džon Izner imaju taj dio igre najbolji od svih s kojim je imao priliku da igra tokom karijere.

Nije se dugo čekalo na Nikovu reakciju, zamislite, pozitivnu. Prvo se zahvalio Srbinu, podijelivši mu preko Instagrama srce, a samo nekoliko dana kasnije Đokovićev bekhend je nazvao "najsigurnijim". U toku razgovora sa Tanasisom Kokinakisom, takođe, na temu idealnog igrača, Kirjos je rekao: "Boli me što to moram da kažem, ali biram Đokovićev bekhend. On jednostavno ne promašuje".

Što bi naš narod rekao: Ti meni serdare, ja tebi vojvodo!