• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Boban i Hrvati su nas MOLILI na Maksimiru da ih ne napadnemo"

Autor Mladen Šolak

Bolić i danas pamti utakmicu u Zagrebu.

 Elvir Bolić o utakmcii Hrvatska - BIH - Boban i Hrvati nas molili da ne napadamo Izvor: MN PRESS

Elvir Bolić, nekadašnji napadač Bosne i Hercegovine, i danas živo pamti detalje utakmice Hrvatska - BiH 1997. na stadionu "Maksimir", u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Nekad poznati napadač, koji je u sezoni 1991/92 nosio dres Crvene zvezde, bio je te večeri na terenu u Zagrebu i učestvovao u meču u kojem su domaći pobijedili 3:2 i osvojili izuzetno bitne bodove za plasman u baraž.

Možda će vas zanimati

Domaćinu je toliko bila bitna pobjeda da su Zvonimir Boban i saigrači prilazili Boliću i ekipi i molili ih da "povuku ručnu".

"Nisam igrao od početka protiv Hrvatske u Zagrebu, jer sam samo dan ranije igrao u derbiju za Fenerbahče protiv Galatasaraja. Mi smo igrali u toj utakmici dobro, propustili dve velike šanse. U nekim trenucima su nam hrvatski reprezentativci prilazili i molili me da im ne prilazimo golu", izjavio je Bolić u razgovoru sa komentatorom Sabahudinom Topalbećirovićem.

Izvor: MN PRESS

O utakmici protiv Srbije: Igrao je tad i nikad više

Bolić pamti i kvalifikacione utakmice BiH za Mundijal u Njemačkoj 2006. U Beogradu je tim Srbije i Crne Gore golom Mateje Kežmana "ovjerio" pobjedu i plasman.

"Igraš na Marakani pred 60-70.000 navijača, nama samo odgovara pobjeda, a njima i neriješeno. Reprezentacija SCG bila je tada kvalitetna ekipa, ali opet se dešavaju neke stvari koje navode da se ne priča o fudbalu. To mi je krivo. Odjednom se pojavljuju igrači koji su igrali tada i više nikada. Misimović je ostao na klupi, Barbarez bio libero, ja sam u napadu. Jakirović je bio neki igrač koji se tada pojavio. Žao mi je, ali ga ne znamo, pojavio se tu i igrao među 11"

BiH je u Maksimiru povela 1:0 autogolom Ladića, Hrvati su preokrenuli na 2:1 (Bilić, Marić), BiH je izjednačila na 2:2 (Salihamidžić), a gol odluke dao je Boban u 79. minutu.

"Počeli smo da igramo još bolje kod 3:2 za njih, bili su u grčku. Hrvatska je u tom trenutku sigurno bila bolja od nas, ali mi smo počeli da stvaramo šanse. Bilo je onda - stanite, gdje ćete, mi smo komšije. Naravno, svi smo mi prijatelji i drago mi je da su oni otišli na prvenstvo 1998. Ta generacija Hrvatske je stvarno bila impresivna", dodao je on.

Hrvati su nakon toga izgubili u pretposljednjem kolu od Danske (2:3), pa u posljednjem pobijedili Sloveniju (3:1) i činjenica je da se ne bi plasirali u baraž da su Grci u posljednjem kolu u Atini savladali Dance. Na sreću Hrvata, taj meč završen je remijem bez golova.

Toliko je dramatičan bio put koji su Hrvati prošli u finišu kvalifikacija i toliko su bili blizu eliminaciji, koja bi ih spriječila da odu u Francusku i da tamo naprave istorijski rezultat 1998.

Konačan izgled vrha tabele izgledao je ovako: Danska 17, Hrvatska 15, Grčka 14.

Izvor: MN PRESS

Danci su potom otišli direktno na Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska kroz baraž protiv Ukrajine (2:0, 1:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC