Ostali sportovi

Hoće na megdan Novaku, Timu i Zverevu: Napašću plasman na "Adria Tour"!

Autor Nebojša Marković

Nikola Milojević želi da opravda ulogu favorita.

Izvor: MN PRESS

Do početka prvog "Adria Toura" u mini-turneji po regionu bivše Jugoslavije ostalo je još 13 dana.

Tada će u Beogradu zaigrati osmorica tenisera, a da se nađe pored Novaka Đokovića i drugih svjetskih zvezda pokušaće i Nikola Milojević.

Srpski teniser koji je trenutno 145. na ATP listi najavio je da će učestvovati na kvalifikacionim turnirima, odakle će najbolji igrač izboriti konačan plasman na "Adria Tour" u Beogradu.

Biće to prilika da se zaigra protiv najboljeg tenisera svijeta, ali i Saše Zvereva, Dominika Tima i Grigora Dimitrova.

"Igraću sigurno Novi Sad i Beograd, vjerujem da ću i ostale turnire koji će uslijediti nakon ova dva. Nadam se da ću postići najbolji rezultat, zaslužiti tu "vajld kartu" i igrati uz Đokovića. Hvala Novaku na svemu što čini za ovaj sport, što je uvijek sto posto u njemu ne samo za sebe već i sve nas", ističe Milojević za sajt Teniskog saveza Srbije.

Serija turnira "TSS Tour" startuje 1. juna (glavni turnir) za seniore i seniorke u Novom Sadu, a prvi nosilac kod muškaraca biće upravo Milojević. Naredni turnir, u Beogradu, biće od 8. juna, i tada će Milojević pokušati da obezbijedi mjesto na "Adria Touru".

“U solidnoj sam formi jer sam čim je bio dozvoljen izlazak iz kuće krenuo sa treningom. Bio sam i 28 dana u strogom karantinu jer sam u Srbiju došao iz inostranstva baš u vrijeme početka pandemije. Relativno brzo sam se vratio u formu i krenuo sa normalnim treninzima tako da sam u prilično dobroj formi", kaže Milojević, koji se potom prisjeća jednog meča protiv Aleksandera Zvereva.

Nijemac je jedno vreme bio i treći teniser svijeta, a sa Milojevićem se susreo na juniorskom Rolan Garosu.

"Kao junior uvijek je imao dobar servis i bekhend, kretanje mu je bilo jedno od slabijih stvari, ali sada to nije više tako. Slabija tačka su mu bili izlasci na mrežu i igra na mreži. Biće zaista užitak gledati na terenu sve asove koje će Novak okupiti na "Adria Touru", biće to prije svega prilika našim mladim igračima, djeci i juniorima da vide na djelu sam vrh svjetskog tenisa u našem Beogradu, što je prilika koju mnoge svjetske metropole nisu imale, a posebno nemaju sada u ovo vrijeme korone", zaključio je Milojević. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.