zna šta hoće

Filip Krajinović: Igrao sam 'sto' finala, želim i jednu titulu

Autor Mirjana Šegan

Srpski teniser na turniru svog trenera Janka Tipsarevića pripremaće se za nastavak sezone, u kojoj ima od ranije jasno zacrtan cilj

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Filip Krajinović nakon nastupa u finalu humanitarnog turnira Novaka Đokovića Adria Tour, pripremaće se za nastavak sezone na Eastern European championshipu u Beogradu, koji organizuje njegov trener Janko Tipsarević.

"Iza mene je prelijep vikend, bilo je nezaboravno, odigrao sam zaista kvalitetne mečeve. Maksimalno spreman ulazim u sljedeću njedelju, jer znam da se od mene uvijek očekuje dosta. Velika mi je čast što ću igrati na Jankovom turniru i što su se svi igrači odazvali pozivu da nastupe u Beogradu", rekao je Filip i šaljivo dodao.

"Moj trener Janko će sve to da gleda i imaću veliki prostisak. Igraću u našem klubu, pa su očekivanja velika, što je sastavni dio sporta, a nadam se da će svi uživati u dobrom tenisu", napomenuo je reprezentativac Srbije.

Krajinović je prije dva dana, kao i ostali igrači, saznao da će se sezona nastaviti u avgustu, kada ga očekuje naporan raspored. 


"Znali smo da može da se desi, jer ATP želi da organizuje veliki broj turnira do kraja godine, jer smo mnogo toga propustili u prethodnom periodu. Potencijalno to je sedam turnira u nizu, što je fizički zahtjevno jer igrači nisu dugo igrali. Ali imamo vremena da se spremimo, jer mi ovdje imamo dobre pripreme", rekao je Krajinović.

Njegov trener Tipsarević odmah se nadovezao.

"Odmah mogu da kažem da Filip u slučaju dobrih rezultata neće igrati svih sedam turnira. Nadam se tome", izjavio je uz širok osmijeh Tipsarević, svjestan da bi to bio "paklen" ritam poslije duge pauze.

Krajinović je istakao da su mu ciljevi da ostane zdrav i da odigra što više mečeva.

"Planovi će se mijenjati. Ali moj osnovni i na početku ove sezone, koja je otišla u nekom drugom smjeru, bio je da osvojim jednu titulu i ostajem pri tome. Igrao sam 'sto' finala, pa bih htio i trofej. Želim i da približim vrhu, mada ne znamo šta će se i kako dešavati sa ATP listom", napomenuo je Krajinović.