• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko najavio dolazak "velikih" imena na Olimp (VIDEO)

Autor Mirjana Šegan

Tipsarević o početku Eastern European championshipa u Beogradu, ali i onome što se očekuje na turniru u Beogradu koji će trajati šest nedjelja

 Janko-Tipsarevic-turnir-Eastern-European-championship-u-Beogradu Izvor: MONDO/Mirjana Šegan

Janko Tipsarević pronašao je pravi način da tenis "nastavi da živi" u doba korona virusa, kada je suspendovana cijela sezona. Pokrenuo je i uspešno odradio već jednu nedjelju Eastern European championshipa u Beogradu, na terenima Akadamije Tipsarević.

Plan je da turnir ukupno traje šest nedjelja.

Priznao je da to jeste ambiciozan projekat, o kojem je počeo da razmišlja još nakon otkazivanja mastersa u Indijan Velsu, početkom marta.

"Naši partneri iz Kine sa kojima Akadamija Tipsarević sarađuje su nas upozorili da je situacija sa koronavirusom ozbiljna, da je samo pitanje kada će doći u Evropu. Željeli smo da nađemo način da tenis nastavi da živi", poručio je Janko Tipsarević na konferenciji za medije u Beogradu.

Prva nedjelja protekla je uspešno, a kako je istakao, i vrijeme ih je poslužilo.

"U komunikaciji sa ljudima, posebno sa igračima koji treba da se osjećaju udobno i sigurno, saznao sam da su prezadovoljni. Svi imaju obezbijeđeno sve što im je neophodno. ATP to daje samo na sedam dana, mi na mnogo duže. Trudimo se da ne pravimo nikakvu razliku među igračima po renkingu i oni to svi cijene. Naravno, napravili smo i rezervne, B, C, D planove za slučaj da nešto krene po zlu", napomenuo je nekada osmi teniser svijeta.

On je dodao da će zbog zvanične najave o nastavku sezone u avgustu, i neskrivenog iznenađenja što će se US Open održati u Njujorku u septembru, turnir u Beogradu prilagoditi tome, ali i najavio poznata imena koja će nastupati.

Već sljedeće nedjelje u Beograd će stići "ozbiljne face".

"Kada je riječ o teniserkama, pored Ivane Jorović, Danke Kovinić i Olge Danilović, učestvovaće Kristina Mladenović, Dajana Jastremska, Polona Hercog, Anastasija Pavljučenkova i Ana Blinkova koja je u top 50. Od momaka u Beograd bi trebalo da stignu Andrej Rubljev, Karen Hačanov, ali i Marin Čilić i Borna Ćorić", rekao je Tipsarević ostavivši mogućnost da se spisak učesnika uveća, budući da pregovara sa brojnim teniserima posljednjih dana, a i odluka teniskih čelnika mogla bi da ima velikog uticaja na to, jer bi neki iznenada mogli da promijene plan i u Srbiji se spreme za nastavak sezone.

Tipsa je istakao da nije u planu da se turnir u Beogradu igra pred publikom. Objasnio je da je na relativno zatvorenom prostoru mnogo igrača sa svojim ekipama i da je to već veliki broj ljudi.

On je rekao i da nije u planu da Eastern European championship preraste u tradicionalan turnir.

"Tokom karijere upoznao sam mnogo ljudi koji su organizatori turnira i bio sam u kontaktu sa svima, uključujući i mog pašu Rajnera Šutlera, koji je direktor turnira u Njemačkoj, i znam je da je veoma teško to napraviti. Čak je i organizacija turnira iz ATP serije 250 veoma finansijski izuzetno zahtjevan zalogaj i gotovo je nemoguća bez podrške lokalnih vlasti i države", rekao je nedašnji reprezentativac Dejvis kup selekcije Srbije, sada trener Filipa Krajinovića, koji takođe učestvuje na turniru u Beogradu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC