oduševljen

Oglasio se i Đoković: Ovo je poruka sa "piramida Sunca"

Autor Mirjana Šegan

Najbolji teniser svijeta boravi u privatnoj poseti Bosni i Hercegovini sa roditeljima

Izvor: Tanjug/AP Photo/Kemal Softic

Novak Đoković od ponedjeljka se nalazi u Bosni i Hercegovini zajedno sa majkom Dijanom i ocem Srđanom.

Najbolji teniser svijeta je uglavnom boravio u Arheološkom parku "Bosanska piramida Sunca", gdje je "punio baterije" za izazove koji mu slijede, budući da će se uskoro nastaviti teniska sezona.

On je prethodnih dana uživao u prirodi u Visokom, meditirao, a posjetio je i Hram Svetog Prokopija. On je dobio na poklon i zemljište na atraktivnoj lokaciji na Jahorini. Odbornici Skupštine opštine Pale jednoglasno su usvojili odluku o dodjeli zemljišta površine oko 400 metara kvadratnih Novaku Đokoviću.

Posjeta Bosni i Hercegovini ranije je dogovorena sa sa Semirom Osmanagićem, osnivačem Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", koji je i Noletov domaćin, i privatna je, što znači da se Đoković neće obraćati medijima.

Ipak, Osmanagić je prenio Novakove utiske: "Imam toliko utisaka... Ako postoji raj na zemlji, onda je to ovdje", citirao je Osmanagić Đokovića.


Đoković će se, prema saznanjima medija u BiH, tokom dana sastati i sa sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom na neformalnom ručku na Jahorini, a prema ranije napravljenom planu, danas bi i trebalo da završi posjetu Bosni i Hercegovini i vrati se privatnim avionom u Srbiju.