• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić za MONDO o Klužu: Najteži rival, ali vjerujem u sebe i momke!

Autor Dragan Šutvić

Prve reakcije trenera Igokee

 Igokea Dragan Bajić komentar FIBA Liga šampiona Igokea Kluž Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ

Košarkaši Igokee saznali su protiv koga će igrati u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

Aktuelni šampion BiH će u prvoj rundi odmjeriti snage sa rumunskim Klužom, koji sa klupe predvodi nekadašnji trener beogradskog Partizana i ex-selektor BiH Duško Vujošević.

Prva utakmica biće igrana 15. septembra u Laktašima, dok je revanš zakazan za 18. septembar u Klužu.

Možda će vas zanimati

"Činjenica je da smo možda izvukli najtežeg protivnika u ovoj prvoj kvalifikacionoj rundi. Onaj ko prati dešavanja u košarci dobro zna da je to ozbiljan tim, sa dobrom infrastukturom, sa ozbiljnim ulaganjima kad je tim u pitanju i uz želju da se rezultatski diže iz godine u godinu. U ovu sezonu su, baš kao mi, ušli uz želju da se domognu grupne faze Lige šampiona i jasno je da nam neće biti lako. Ne bih se, međutim, bavio ovim poslom da nisam optimista. Prvo iz razloga što iza sebe imam upravu koja mi je dala povjerenje, a drugo zbog selekcije tima za narednu sezonu. Vjerujem u te momke, vjerujem u njihovu želju i sav svoj optimizam i vjeru u ono što radim treba da prenesem kako na upravu, tako i na momke koje treniram. Samo uz takav pristup možemo da dođemo do svog cilja, a to je plasman u Ligu šampiona", rekao je trener Igokee Dragan Bajić za MONDO.

Strateg Aleksandrovčana ističe da će mnogo okolnosti uticati na ishod ovog dvomeča.

"Prije svega, tu je pandemija korona virusa, a treba razmišljati i i organizaciji i koncepciji cijelog toka priprema. Cilj nam je da odigramo što veći broj pripremnih utakmica, koliko nam bude omogućeno. Ako se to sve poklopi, nema razloga da ne budem optimista i da ne vjerujem u ono što radim."

Ukoliko eliminišu Rumune, igrači Igokee će u drugoj rundi, 22. i 25. septembra, igrati sa uspješnijim iz dva duela portugalskog Sportinga i švajcarskog Friburga. Bajić, naravno, nije želio da govori o tome.

"Naravno, nikad nisam išao dvije stepenice unaprijed. Prvo razmišljam o Klužu, a onda ćemo, ukoliko ih eliminišemo, staviti fokus na drugog rivala."

Igokea je bila nepovlaštena prilikom žrijeba, pa će u prvoj utakmici, rekli smo, biti domaćin.

"Gledajući cjelokupno stanje, postoji velika vjerovatnoća da će se te neke uvodne utakmice igrati bez prisustva publike, tako da nema neke prednosti za bilo koga kad je u pitanju teren, pogotovo u samom početku takmičarske sezone, kad se ekipe još uvijek sklapaju, odnosno dok još uvijek nije dostignuta neka optimalna forma", zaključio je Bajić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC