Ostali sportovi

Doktor Kon ima poruku za Novaka Đokovića: Voleo bih da se čujem sa njim

Autor Mirjana Šegan

Epidemiolog govorio o najboljem teniseru sveta koji se uspešno izborio sa korona virusom

Izvor: MN PRESS

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji, epidemiolog Predrag Kon, veliki je navijač Novaka Đokovića.

Uprkos tome, on nije bio blag kada je srpski teniser izjavio da je protiv vakcinacije.

"Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj", naveo je tada Kon.

Novak Đoković se nakon toga zarazio korona virusom tokom Adria Toura, čiji je bio organizator, ali je sa uspehom preležao korona virus.

"Jedino što ću reći je da mu želim sve apsolutno najbolje i uspeha dalje. Mislim da je to nešto što se u 50 godina desi ovoj zemlji. Nemam šta da mu prigovorim. Jednom sam ga pomenuo zbog vakcina, bio bih jako srećan da se čujem s njim uopšte, ikada, jer ja jesam njegov obožavalac i neprekidno sam uz televizor kad on igra", naveo je doktor Kon gostujući u emisiji "Hit tvit".

On je još jednom ponovio da srpski as sve što radi ima veliki uticaj na one koji ga prate.

"Novak ima zaista ogroman uticaj na ljude, svaki korak mu se prati. Vidite, i to je opterećujuće. Ako se oslanja na alternativnu medicinu, zašto da ne", rekao je Kon.

Najbolji teniser sveta je nakon što je dobio negativan test na Covid-19 napustio Srbiju i nedavno posetio Bosnu Hercegovinu, gde je u prirodi "punio baterije" pred nastavak teniske sezone i izazove koji ga očekuju.

"Želim mu da provodi odmor onako kako želi i sa ljudima sa kojima se nabolje oseća", poručio je epidemiolog Predrag Kon.