Ostali sportovi

Nekad igrao sa Ivanom Balićem - danas potpisao za Iskru iz Bugojna!

Autor mondo.ba

Benjamin Čičkušić ostaje u Premijer ligi BiH

Izvor: Promo/RK Iskra Bugojno

Bugojanska Iskra od večeras je jača za jednog od najboljih rukometaša u Premijer ligi BiH, Benjamina Čičkušića, koji je u ovaj klub stigao iz tabora Maglaja.

Čičkušić će dres Iskre nositi tokom naredne takmičarske sezone, a pokriva poziciju srednjeg beka, mada veoma dobro može da odgovori i zadacima na drugim vanjskim pozicijama.

"Što se tiče Benjaminove dosadašnje karijere, o tome se može puno toga napisati. Benjamin je počeo trenirati rukomet davne 1997. godine, te je sve do 2008. godine bio u rodnom Maglaju, kada odlazi u Katar gdje je proveo iduće godine. Tamo se vrlo brzo adaptirao, te postao jedan od najboljih igrača navedene zemlje, što je rezultiralo pozivom za nastup u reprezentaciji Katara. Takođe, nastupio je na IHF Super Globe turniru koji je poznat i kao 'svjetsko klupsko prvenstvo' gdje je igrao zajedno sa najboljim igračem svih vremena, Ivanom Balićem, te mnogim drugim velikim imenima svjetskog rukometa, a sa klupe ih je predvodio legendarni Veselin Vujović. Takođe, u Kataru je osvojio sva takmičenja koja su se mogla osvojiti na klupskom nivou. Nakon toga, 2012. godine uslijedio je povratak u Bosnu i Hercegovinu, te od navedene godine nastupa u Premijer ligi, izuzev jedne sezone provedene u turskoj Superligi. Benjamin je u navedenom periodu, tačnije za sedam sezona u Premijer ligi, nastupao za ekipe Krivaje iz Zavidovića, Bosne iz Sarajeva, Vogošće Poljine Hills i Maglaja, dok je u Turskoj nastupao za ekipu Selkaspora. Četiri sezone bio je najbolji strijelac Premijer lige, te se smatra jednim od najboljih igrača koji su igrali najviši rang takmičenja u BiH. Takođe, Benjamin je i reprezentativac Bosne i Hercegovine", objavio je večeras klub iz Bugojna.

Posebnu pažnju Benjamin je na sebe privukao u decembru prošle godine, kada je u utakmici protiv Gračanice postigao ČAK 18 golova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.