• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea dovela centra Zvezde, raskinut ugovor sa Gagićem!

Autor mondo.ba

Promjene u centarskoj liniji "igosa"

 Igokea stigao Nikola Jovanović raskinut ugovor sa Đorđem Gagićem Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Cxentar Nikola Jovanović i zvanično je novi član Igokee!

Ugovor sa Jovanovićem dogovoren je do kraja naredne takmičarske sezone, a u bh. šampiona i učesnika FIBA Lige šampiona, dolazi iz Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

Jovanović je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde, a proveo je i jednu godinu u Partizanu prije nego što je 2012. otišao u SAD na dalje usavršavanje. Proveo je godinu u školi "Arlington kantri dej", gdje je prosječno bilježio 15 poena i 12 skokova.

Nakon toga, odlazi na poznati univerzitet Južna Kalifornija gde nastupa tri godine za popularne Trojanse tri godine. Prve godine bilježio je osam poena i 4.4 skoka, druge 12,3 poena i sedam skokova, a praktično isti učinak imao je i u trećoj sezoni (12.1 poen i sedam skokova).

Osim Jovanovića, Igokea je za sada dovela Taja Volera, Edina Atića, Džekija Karmajkla, Stefana Fundića, Marka Jošila i Entonija Klemonsa. Klub su napustili Sava Lešić, Marko Tomas, Majkl Grin, Kinan Evans, Jakov Mustapić i Đorđe Simeunović

Nakon treće godine, prijavio se na NBA draft na kojem nije prošao, pa je svoju šansu u najjačoj ligi svijeta tražio preko ljetne lige, gdje je prvo nastupao za Detroit, pa onda za LA Lejkerse.

Budući da nije uspio da se nametne i izbori ugovor sa nekim NBA timom, krajem oktobra 2016. je potpisao za filijalu Detroita (Grend Rapids Drajv) za koju je igrao sve do marta kada je trejdovan u filijalu Niksa (Vestčester niks). Inače, u razvojnoj ligi je u prosjeku bilježio 9.2 poena i 6.6 skokova za 17 minuta u igri.

Posljednji klub bila mu je Crvena zvezda, koja ga je 2018. godine poslala na pozajmicu u Trento.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Takođe, klub je danas saopštio i da je raskinuta saradnja sa Đorđem Gagićem, a razlog je nedovoljna fizička priprema uz koju je došao na pripreme.

"Procjene naše medicinske ekipe i kondicionih trenera su da Gagić u ovom trenutku nije fizički spreman da podnese treninge sa maksimalnim opterećenjem i da ne može biti spreman za prve utakmice, te smo se odlučili na sporazumni prekid saradnje. Gagić je svjestan situacije i da fizičko opterećenje može dovesti do ozbiljne povrede, te je prihvatio ovu odluku. Đorđu želimo mnogo sreće u nastavku karijere", saopštio je večeras klub iz Aleksandrovca.

Gagič je za Igokeu nastupio na 15 utakmica u regionalnom takmičenju i prosječno postizao 11.5 poena. Najbolji poenterski učinak imao je u 16. kolu protiv Zadra, kada je postigao 23 poena.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC