• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić okupio "igose": Na prvom treningu deset igrača

Autor mondo.ba

Igokeu u septembru očekuju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona

 Igokea početak priprema jul 2020 Izvor: KK Igokea/Nenad Vuruna

Košarkaši Igokee, aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine, startovali su sa pripremama za novu sezonu, u kojoj će klub ponovo nastupati na evropskoj sceni.

Izabranike Dragana Bajića očekuje nastup u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, a prvi rival, 15. i 18. septembra, biće rumunski Kluž, koji kao trener predvodi dugogodišnji strateg beogradskog Partizana i bivši selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević.

Ukoliko preskoče prvu prepreku, "igosi" će u drugoj rundi, 22. i 25. septembra, igrati protiv boljeg iz dvomeča portugalskog Sportinga i švajcarskog Friburga, a ako i tad budu uspješni, naći će se u grupnoj fazi.

Na prvom treningu Dragan Bajić je od starosjedilaca imao Đorđa Gagića, Srđana Kočića, Darka Talića, Stefana Simanića, Kostu Kondića i Milana Vulića, dok su od novajlija prisutni bili Džeki Karmajkl, Stefan Fundić, Edin Atić i Marko Jošilo. Na dispoziciji će uskoro da budu i Dalibor Ilić, Entoni Klemons i Taj Voler.

Izvor: KK Igokea/Nenad Vuruna

"Možda smo krenuli malo ranije u odnosu na ostale. U prva dva uvodna dana smo odradili ljekarske preglede i testiranja koja su potrebna i od danas krećemo u trenažni proces. Zadovoljan sam u kakvom su stanju igrači došli i nadam se dobrim pripremama i dobroj sezoni. Uslovi su jako specifični, imaćemo problem utakmica u pripremama jer će većina timova krenuti poslije nas. Do početka septembra ćemo imati taj problem. Pokušaćemo da premostimo sa slabijim ekipama, barem te uvodne tri utakmice, a onda ćemo pokušati da što bezbolnije riješimo i neutrališemo te probleme. Imamo kvalitet i vrijeme, sve ostalo je na nama", poručio je trener Dragan Bajić.

Centar Đorđe Gagić se prošle sezone nešto kasnije priključio ekipi.

"Sada je situacija drugačija, imamo cijele pripreme da se upoznamo i osjetimo jedni druge. Treba još nekoliko igrača da dođe. Očekuju nas kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona i ABA liga koja se pojačala. Naše je da radimo što bolje i što jače, da se spremimo i maksimalno spremno dočekamo te izazove."

ABA liga je trebalo da počne polovinom septembra, ali je početak prolongiran zbog pandemije korona virusa, pa će prvo kolo biti igrano 3. oktobra.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC