Šetnja do trofeja

Novak ide u Njujork po titulu, a evo ko je odustao od US Opena!

Autor Dušan Ninković

Srpski teniser će imati priliku da stigne do 18. trofeja, a na putu mu neće biti neki od najboljih na svetu.

Izvor: Getty Images/Ian Gavan, Ian Gavan/Getty Images Europe

Biće ovo lepa prilika da se Novak Đoković dočepa još jednog trofeja u Njujorku.

Najbolji srpski, ali i svetski teniser će imati ''očišćen'' put do titule na US openu, pošto su od učešća na ovom turniru odustali neki od najboljih igrača sveta.

Lista još uvek nije potvrđena i sigurno će biti novih otkazivanja, ali Đoković već sada može da pravi planove o završnici, sticajem okolnosti, drugog Gren slema sezone!

Od ranije je poznato da u Njujorku neće biti dvojice njegovih najvećih rivala.

Rodžer Federer je odlučio da pauzu iskoristi kako bi sanirao povredu i tako zdrav i spreman dočekao 2021. godinu, gde će mu Olimpijske igre biti najbitniji događaj.

Pored njega, na turniru u SAD nećemo gledati ni Rafaela Nadala. Prošlogodišnji šampion neće braniti titulu jer je već doneo odluku da se povuče sa turnira.

Iako su jedna od najvećih sila u svetu tenisa, na ovogodišnjem US Openu će značajno oslabljena biti Francuska. Čak četvorica njihovih igrača su već rekla da neće gostovati u Njujorku, pa tako na terenima nećemo gledati Pjer-Ig Erbera, Gaela Monfisa, Lukasa Puija i Žo-Vilfrida Congu.

Zbog teške situacije u celom svetu, a prethodnih meseci posebno u Americi, odluku da ne nastupe na ovom turniru su doneli i Sten Vavrinka, Fabio Fonjini, Nikolas Jari, Aleksej Popirin i on!

Pretpostavljate, reč je o Niku Kirjosu. Već je nekoliko puta istakao kako mu ne pada na pamet da učestvuje i kako su ljudi koji odu na turnir ''sebični''. On će mečeve gledati od kuće.

Jubilarno 140. izdanje US Opena bi trebalo da se održi između 31. avgusta i 13. septembra, a sada više nema dileme ko je prvi favorti za trofej u Njujorku. Pretpostavlja se da će mu najveća konkurencija biti ''mlađa garda'', odnosno Dominik Tim, Saša Zverev, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, a možda čak i Endi Marej, pošto se Škot priprema za učešće!

Tagovi