BEZBEDNI "MALO SUTRA"

Kad kaže ekstremno, Novak misli na ovo: Kriv si za svoju smrt, u karantin ideš i ako si negativan!

Autor Nikola Janković

ATP nije NBA i to se pokazalo kao tačno pre PRVOG meča.

Izvor: Instagram/screenshot - Guliver/Getty Images

Umesto na teren, Gvido Pelja i Ugo Dalijen poslati su u karantin po hitnom postupku, bez obzira na to što su njihovi testovi na korona virus bili negativni!

Pravila koja je Novak Đoković nazvao ekstremnim pokazala su surovo lice i pre prvih zvaničnih mečeva na skraćenoj "američkoj turneji". 

Očigledno, mir koji je NBA liga obezbedila najboljim košarkašima sveta u "Diznilendu", gde nije zabeležen nijedan slučaj zaraze kovid-19, iako igrači redovno napuštaju takozvani "balon" i vraćaju se "unutra", nije bio dostižan za ATP organizaciju pred nastavak teniske sezone.

Novinari koji izveštavaju iz Sinsinatija ne isključuju mogućnost da ATP prekrši sopstvena pravila i skrati Pelji i Dalijenu period stroge izolacije, ali to već ne bi bilo moguće za dva, tri, četiri dana...

Pre nego što je prvi zvaničan meč i odigran, iz Sinsinatija su stigle vesti o tome da su Argentinac i Bolivijac ispali iz glavnog žreba, "jer su predugo vremena proveli u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom".

Kuriozitet predstavlja što inficirana osoba uopšte nije doputovala u Ohajo. Reč je kondicionom treneru Huanu Galvanu, sa kojim su Pelja i Dalijen radili u Majamiju podižući formu posle višemesečne pauze. 

Pelja je potom doleteo u Sinsinati u pratnji prvog trenera, bivšeg tenisera Hozea Akasusa, ali su ubrzo po ulasku u ATP verziju "balona" pozvani na vanredna testiranja i, potom, poslati u karantin. Svi nalazi su bili negativni, ali im to nije pomoglo.

Ova vest u prvi mah nije izazvala pažnju kakvu zaslužuje, iz tri razloga.

Prvi - teniserima očigledno nije obezbeđena sigurnost u Ohaju, a tek ih očekuje selidba u Njujork, metropolu koju je strahovito pogodio talas pandemije.

Drugi - prema surovom protokolu sastavljenom za tenis u vreme pandemije, koji je Novak Đoković nazvao ekstremnim, a koji uzgred rečeno podrazumeva da ste sami odgovorni za svoju smrt, predviđen je boravak od 14 dana u karantinu za zaražene i one iz njihovog neposrednog prisustva.

Treći - ako nadležni procene da ste predugo vremena boravili u blizini inficirane osobe, nije presudno da li će vaš test biti pozitivan ili negativan, čeka vas stroga izolacija u trajanju od dve sedmice.

US open počinje za 12 dana.

To znači da su Pelja i Dalijen automatski eliminisani sa oba turnira zbog kojih su doputovali u Sjedinjene Države i, pre toga, ušli u pun trenažni proces kako bi dostigli takmičarsku formu i nadoknadili izgubljeno tokom višemesečne pauze.

Ukoliko bi se u međuvremenu ispostavilo da su i ostali "predugo vremena provodili u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom", prvi "Flašing medouz" bez prisustva publike pratili bi preko malih ekrana iz karantina.

Tamo je već bezbedno!