• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Americi će stalno motriti na Novaka: Non-stop će gledati ko nosi masku na US Openu!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković, kao i svi teniseri, biće pod posebnom prismotrom organizatora.

 Novak-Djokovic-pod-prismotrom-organizatora-da-li-nosi-masku-US-Open Izvor: Guliver, Justin Setterfield/Getty Images Europe

Novak Đoković i svi teniseri i učesnici US Opena (31. avgust – 13. septembar) biće pod posebnim nadzorom u Njujorku.

Tačno 40 "ambasadora za socijalnu distancu" nadgledaće mjesto odigravanja US Opena i budno će pratiti da li teniseri i ostali izbjegavaju bliski kontakt i nose maske.

Možda će vas zanimati

Američka teniska federacija kupila 500.000 maski da bi spriječila širenje zaraze, koja se ipak pojavila na terenima u Njujorku uoči Sinsinatija, ali neće ugroziti odigravanje ni tog mastersa, ni predstojećeg grend slema.

"Pokušavamo da spriječimo sve nepredviđene okolnosti. Želimo da sve izvedemo sa što manje stresa za igrače, koliko god je to moguće", rekao je šef operativnog tima "Bili Džin King nacionalnog teniskog centra" Deni Zausner.

Pri dolasku u jedan od dva zvaničan hotela, igrači i njihovi treneri prolaze kroz dva obavezna testa u razmaku od 48 časova, a isto je omogućeno i onima koji su iznajmili privatne kuće na Long Ajlendu (u pitanju su osmorica igrača).

Izvršni direktor US opena Majk Daus je rekao da je očekivao da se pojavi slučaj zaraženog, ali da to neće uticati na planove.

"Matematički, očekivali smo da se pojavi neko pozitivan, čak i više od jedne osobe. Tako da smo sve ovo predvidjeli i samo ćemo morati da stavimo veoma specifičan protokol u djelo da bismo spriječili širenje. Naš glavni prioritet je briga o toj osobi koja je zaražena, a onda i sprečavanje širenja virusa", rekao je Amerikanac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC