...OSTADE IH JEDAN

Đoković je sada jedina nada: Krajinović se borio, ali "top ten" igrač je preveliki zalogaj!

Autor mondo.rs

Momak iz Sombora nije uspio ni set da osvoji.

Izvor: Getty Images/Al Bello, Al Bello/Getty Images North America

Filip Krajinović nije uspio da ostvari rezultat karijere i po prvi put se plasira u četvrto kolo nekog gren slem turnira.

Bilo bi to iznenađenje da jeste, jer je njegov rival večeras bio David Gofan.

 Ipak, 10. teniser svijeta pokazao je da je kvalitetniji i savladao je srpskog predstavnika 3:0. Po setovima je bilo 6:1, 7:6 i 6:4 za Belgijanca.

Krajinović je stigao na US open u dobroj formi, igrao je u četvrtfinalu Sinsinatija prošle sedmice i kvalitetne partije je pružao i u prva dva kola na njujorškom gren slemu.

Međutim, protiv Gofana nije mogao. Belgijanac je furiozno počeo i brzo stigao do 4:0 i nije imao većih problema da stigne do prednosti u setovima.

Najveću priliku za povratak u meč je Krajinović imao u drugom setu, kada je u taj-brejku uspeo da se održi sve do 5:5, ali je potom izgubio naredna dva poena i time i drugi set. U trećem je Gofan ponovo uspio da stigne do pravovremenog brejka i privede meč kraju.

To znači da je sada jedini preostali srpski predstavnik na US openu Novak Đoković, koji svoj meč 3. kola igra protiv Jan-Lenarda Štrufa oko 01.00 u noći između petka i subote.

Tagovi