Pala već trojica bolje rangiranih

On je "ubica" favorita i na korak je od meča sa Novakom: Mladi Nemac opet šokirao sve na Rolan Garosu!

Autor Nikola Lalović

Mladi Nemac nastavlja da redom kosi nosioce turnira, sada je pao Mateo Beretini

Izvor: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

Danijel Altmajer je na Rolan Garos stigao kao 189. igrač na ATP listi, a posle ovog turnira će se njegova pozicija dosta popraviti. On je u trećem kolu savladao favorizovanog Matea Beretinija, sedmog nosioca turnira. 

Posle skandala koji je Beretini napravio, sada je ispao sa turnira u tri seta. Altmajer ga je pobedio sa 6:2, 7:6, 6:4. Ali Beretini nije prvi favori koji je nastradao! 

Mislio je španski veteran Felisijano Lopes da je dobro prošao kada je dobio debitanta na žrebu, ali se prevario. Izgubio je u prvom kolu u tri seta, a ni naredni protivnik 22-godišnjeg Nemca nije bolje prošao. 

Njegov sunarodnik Jan-Lenard Štruf takođe nije uspeo mladom Altmajeru da uzme set i sada je Altmajer u četvrtom kolu. Tu čeka boljeg iz španskog duela Roberto Bautista-Agut - Pablo Karenjo-Busta. 

Ukoliko bi Nemac eliminisao nekog od njih dvojice našao bi se u četvrtfinalu, u kome mu je potencijalni protivnik Novak Đoković. 

Najbolji teniser sveta u trećem kolu igra sa Galan Riverosom, a onda ga očekuje duel sa boljim iz meča Karena Hačanova i Kristijana Garina.