• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković danas ruši Federera: Kako je Rodžer bolji, ako je Novaku trebalo šest godina manje za rekord?

Autor Milutin Vujičić

Brojke sve govore...

 Đoković danas ruši Federera: Kako je Rodžer bolji, ako je Novaku trebalo šest godina manje za rekord Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images, Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Novak Đoković (33) igra briljantno na ovogodišnjem Rolan Garosu, a nakon Imera i Berankisa, njegov treći izazivač u Parizu biće malo poznati Danijel Galan Riveros.

Nikada do sada Đoković nije igrao protiv ovog 23-godišnjeg tenisera iz Kolumbije koji zauzima 153. mesto na ATP listi, proučiće ga detaljno, a onda danas posle 16 časova izaći na teren kako bi prošao u osminu finala, ali i postavio još jedan rekord.

Možda će vas zanimati

Naime, ako bi pobedio Danijela Galana, onda bi Đoković ostvario 71. pobedu u karijeri na Otvorenom prvenstvu Francuske, prestigavši tako Rodžera Federera.

Time bi još jednom "izbio" rekord iz ruku Švajcarca, koga su mediji proglasili i za boljeg igrača na šljaci od Đokovića, a što teško da pokazuju rezultati. Obojica su do sada osvojila po jedan Rolan Garos, ali vredi istaći da je Federer imao šest godina više od Đokovića za to…

Do sada su igrali samo dvaput na Rolan Garosu, poslednji put je Đoković slavio u polufinalu 2012. godine, dok je leto pre toga bolji bio Federer. Obojicu je u finalu pobedio Nadal.

Upravo je Rafael Nadal apsolutni rekorder Rolan Garosa jer ima 12 šampionskih titula na ovom grend slemu, a istovremeno je ostvario čak 95 pobeda na ovom turniru na kome je neprikosnoven. Zapravo su ga samo Đoković i Sederling.

Vredi istaći i da su samo Đoković i Federer uspevali da ostvare makar 70 pobeda na svakom od četiri grend slema, ali opet da podvučemo - srpski teniser je mlađi šest godina.

Vreme radi za njega!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC