• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je propao "lord" Bentner: Prokockao 7 miliona, izlazio pet puta nedeljno i lupao brza kola!

Autor Milutin Vujičić

"Proživeo sam deset života, a imam samo 32 godine", ispričao je Niklas Bentner.

 Kako je propao "lord" Bentner: Prokockao 7 miliona, izlazio pet puta nedeljno i lupao brza kola! Izvor: Instagram/Nicklas Bendtner, Mike Hewitt/Getty Images/Guliver, Guliver/ Phil Cole/Getty Images

Niklas Bentner danas ima 32 godine i nema klub pošto mu je početkom godine istekao ugovor sa Kopenhagenom, a u međuvremenu niko nije bio hrabar, ili dovoljno lud, da ga angažuje pošto se o njegovim kvalitetima van terena sve zna.

Doduše, povremeno igra za četvrtoligaša Ternbi kako bi održavao formu, ali pitanje je trenutka kada će mu i to dosaditi pošto je to "Lord Bentner".

Možda će vas zanimati

Nekadašnja velika nada Arsenala, jedna od retkih loših procena Arsena Vengera, trebalo je da bude "naredna velika stvar iz Danske", ali se to nikada nije desilo. Čak devet godina se "vukljao" u Londonu, išao na pozajmice u Birmingem, Sanderlend i Juventus, a kada je napustio sigurnu sredinu - svima je bilo jasno da će teško napraviti nešto od karijere.

Posebno kada se uzme u obzir kako je raskalašno živeo. Tako je posle nastupa za Volfsburg, Forest, Rosenborg i Kopenhagen bliži kraju karijere nego vaskrsnuću.

Sve je počelo 2009. godine kada je "tuđom krivicom" slupao skupoceni Aston Martin, potom je ignorisao savet Vengera da zbog povrede ne ide na Svetsko prvenstvo 2010. godine, a malo po malo prestao je da sluša bilo čije reči.

Izvor: Guliver/Tom Dulat/Getty Images

Umalo se potukao sa Adebajorom na terenu, obožavao je noćne izlaske i iz njih se vraćao pijan, pa su ga tabloidi jednom uhvatili i u užasnom stanju - s pantalonama na kolenima.

"Ključna stvar je što mi niko u životu nije rekao ne. Samo su mi govorili stvari koje sam želeo da čujem", ispričao je Niklas Bentner za "Dejli Mejl" uoči izlaska njegove autobiografije, a u kojoj će otkriti stvari poput one da ga je zvao i Ser Aleks Ferguson.

"Možda bi s njim bilo drugačije, ko zna… Opet, sve zavisi kakva si osoba. Treba ti neko ko je bio poput tebe… Nije bio Vengerov posao da mi glumi bebisiterku".

Imao je Bentner problema i s kockom, po sopstvenom priznanju je na taj način izgubio sedam miliona evra, a iako je mislio da može da kontroliše svoj porok - to se otrglo kontroli jer se kladio u velike iznose. Bivši njegov trener Stiv Brus je probao da ga spasi, ali…

VIDIĆ!

"Najteži čuvar? Nemanja Vidić i Rio Ferdinand. Kada sam bio klinac oni su bili prejaki za mene"

"Mani se tog sr**a, to uništava živote ljudima", pričao je Stiv Brus igraču koji je izlazio s njegovom ćerkom jer se sa saigračima opkladio u 1.000 funti da će to uraditi.

Kada je imao samo 18 godina i važio za "vunderkinda" Bentner je pokušavao da iskoristi sve što mu život u Birmingemu, na visokoj nozi, tada pruža. Izlazio je pet puta nedeljno (!) i borio se za mesto u prvom timu, a trener nije mogao da ga vaspita kako je hteo.

Izvor: Clive Mason/Getty Images Europe

"Tri žene su dolazile u smenama i sređivale sve. Prale su mi automobile i kuvale hranu kada odlučim da jedem kod kuće. Sada kada pogledam unazad, sramota me je jer sam uradio mnogo stvari o kojima drugi sanjaju, a to nisam cenio", ispričao je Niklas Bentner koji se prisetio da je iz čistog hira kupio i "Bordo" vino u vrednosti od 150.000 funti.

Mislili su mnogi da će kada uđe u dvadesete biti malo zreliji, ali je Bentner bio sve gori, pa je tako tokom Evropskog prvenstva 2012. godine pristao na…nešto čudno.

Za čak 200.000 funti je spustio šorts i pokazao marku bokserica pošto je postigao gol protiv Portugala, a tada je bilo jasno da je prokockao ogroman novac - kada mora na taj način da zarađuje i da dolazi u centar pažnje.

"Sve što sam zaradio sam potrošio, a mislio sam da će to biti i smešno. Nisam razmišljao da će milioni gledati i da će poludeti, a da će kazna biti i veća. Ne bih to sad ponovio".

Za kraj poručuje…

"Na kraju sam ponosan na ono što sam uradio. Srećan sam zbog života koji sam živeo. Proživeo sam ih deset, a imam samo 32 godine", kazao je Niklas Bentner čiju knjigu s nestrpljenjem očekujemo, ko zna šta još ima da ispriča.

Pročitajte i ovo


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC