Ekonomija

U Banjaluci se uduplao broj kreveta u turističkim smještajima

Autor Fena

Banjaluka je povećala prihod od naplate boravišne takse na oko 280.000 KM, te po prvi put raspolaže sa više od 3.000 ležaja u objektima za boravak turista – istakla je danas direktorica Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević.

Naglasila je da je uvođenje letova aviokompanije „Rajaner“ rezultiralo povećanjem dolazaka gostiju iz Evropske unije u najveći grad RS.

Osim otvaranja novih hotelskih kapaciteta, Banjaluka ima i nove smještajne jedinice kroz projekat „Stan na dan“, čime je, kaže, broj registrovanih ležaja u Banjaluci premašio cifru od 3.000 kreveta, što je gotovo za duplo u odnosu na isti period prošle godine.

Možda će vas zanimati

"Ulaganjem u promociju našeg grada kao atraktivnog turističkog mjesta, organizacijom međunarodnih događaja - manifestacija i festivala, kao i digitalnog marketinga, Banjaluka je osnažila svoju poziciju na široj turističkoj mapi," rekla je ona novinarima.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić je istakao da se kroz aktivnosti grada razvijaju pretpostavke za još jači razvoj turizma.

Podsjetio je da i grad svake godine izdvaja oko 800.000 KM kako bi banjalučki aerodrom imao sve potrebne licence.

Amidžić je posjetio i na brojne manifestacije, uključujući i novogodišnje kojima se nastoje privući turisti.