"ŽELIM MUNICIJU ZA BOŽIĆ"

Američki kongresmen sa djecom pozirao ispred jelke, a u rukama oružje (FOTO)

Autor Tamara Jovanović

Ovaj njegov sraman potez naišao je na oštru osudu mnogih.

Izvor: Profimedia

Američki kongresmen je u subotu objavio fotografiju na kojoj on i njegova porodica poziraju sa oružjem oko božićne jelke, samo nekoliko dana nakon pucnjave u srednjoj školi u Mičigenu i ubistva četvorice tinejdžera, prenose mediji.

"Srećan Božić. Deda Mraze, donesi nam municiju", napisao je republikanski kongresmen Tomas Mesi iz Kentakija na Tviteru pored objavljene fotografije.

Itan Krambli (15) pucao je i ubio četiri srednjoškolca u utorak u Oksfordu, Povrijeđeno je još šest učenika i nastavnik, a događaj je ponovo pokrenuo burne debate o bezbjednosti u školi, kontroli oružja i pravu na posjedovanje oružja.

Njegovi roditelji, Džejms i Dženifer Krambli, uhapšeni su nakon što su istražitelji u petak podnijeli tužbu protiv njih za ubistvo iz nehata. Roditelji su uhapšeni nakon potjere, izjasnili su se da nisu krivi po četiri tačke, a tužilac je za svaku odredio kauciju od 500.000 dolara.

Pogledajte:

Oni su nedavno su sinu kupili oružje za božićni poklon i ignorisali znakove da bi mogao uslijediti masakr. Itan je objavio fotografije pištolja na društvenim mrežama, uz poruku "Upravo sam dobio novu ljepoticu".

Mesi je u međuvremenu objavio fotografiju sebe i šest drugih koji drže mitraljez nalik M60, poluautomatsku pušku AR-15 i mitraljez Tompson.

Neka poluautomatska oružja su napravljena da izgledaju skoro identično automatskom oružju poput mitraljeza. Prema američkom zakonu, oružje kao što su mitraljezi ograničeno je na vojsku, policiju i civile koji su dobili posebne dozvole za oružje proizvedeno pre maja 1986. godine, navodi Rojters.

Menadžer kampanje Mesi Džonatan van Norman nije odgovorio na zahtev za komentar, a ovu objavu je, između ostalih, osudio i demokratski kongresmen iz Kentakija Džon Jarmut.

(MONDO/Jutrnji list)

Tagovi