Svijet

Snimljen trenutak udara ruske rakete u tržni centar u Ukrajini (VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Ulična kamera je zabiležila udar krstareće rakete H-22 koja je juče lansirana sa bombardera TU-22M3, koja je pogodila tržni centar u gradu Kremenčugu u Poltavskoj oblasti.

Izvor: Twitter/rob lee/screenshot

Strašan raketni napad je Rusija izvela na ukrajinski grad Kremenčug kada je pogođen i uništen tržni centar u kojem je stradalo najmanje 18 ljudi. I dalje vojska i vatrogasci traže preživjele koji su ostali zarobljeni u ruševinama. Sada se pojavio i snimak na kojem se vidi kako raketa pogađa tržni centar, a onda je ubrzo uslijedila i stravična detonacija.

Na snimku se vide posjetioci parka koji se nalazi u blizini. Svako je na svoj način potražio zaklon, neki su skočili u vodu, neki su se sakrili iza drveta. Na snimku se takođe vidi kako lete razni dijelovi objekta nakon eksplozije i detonacije. Pogledajte snimak i sami i uvjerite se u moć rakete H-22.

UPOZORAVAMO DA JE SNIMAK UZNEMIRUJUĆEG KARAKTERA

Da podsjetimo, rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je u ponedjeljak izvršen napad na Kremenčuk, ali tvrde da nisu gađali tržni centar.

Vazdušni napad na zalihe municije u Kremenčuku u Ukrajini izazvao je požar u zatvorenom tržnom centru u blizini”, stoji u saopštenju Ministarstva.

(MONDO)