Svijet

Zelenski danas u Vatikanu: Zabranjeni letovi iznad Rima

Autor Vesna Kerkez

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski putuje u Rim, gdje će se danas sastati sa papom Franjom i italijanskim liderima, saopštio je Vatikan.

epaselect epa10559817 Ukrainian President Volodymyr Zelenski (R) attends a wreath laying ceremony at the Pilsudski Square in Warsaw, Poland, 05 April 2023. This is Zelensky's first official visit to Poland since Russia's invasion of Ukraine. Bilateral relations and cooperations will top the agenda during the presidents' meeting. EPA-EFE/Radek Pietruszka POLAND OUT
Izvor: RADEK PIETRUSZKA/PAP

Zelenski će u podne održati sastanke sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, koja čvrsto podržava vojnu i drugu pomoć Ukrajini, i sa predsjednikom Serđom Matarelom.

Tačan raspored posjete Zelenskog nije javno objavljen iz bezbjednosnih razloga, a Vatikan je samo potvrdio sastanak sa papom neposredno prije očekivanog dolaska ukrajinskog predsjednika u Rim, prenio je AP.

Italijanska državna televizija javila je da je u okviru zaštitnih mjera određena zona zabrane letova na nebu iznad Rima i da su policijski strijelci strateški postavljeni na visokim zgradama.

Melonijeva se sastala sa Zelenskim u Kijevu neposredno prije prve godišnjice od početka vojne akcije Rusije 24. februara 2022. godine.

(Srna)