Više od 50 mrtvih, 3.000 povređenih!

Kao atomska bomba: Eksplozija u Bejrutu zatresla i Kipar! (FOTO/VIDEO)

Autor Danijela Pašić

Eksplozija koja se dogodila u Bejrutu, u kojoj je poginulo najmanje 50 ljudi, a oko 3.000 ranjeno, navodno se osetila i na mestima 250 kilometara udaljenim od Bejruta!

Aftermath of a massive explosion is seen in in Beirut, Lebanon, Tuesday, Aug. 4, 2020. Massive explosions rocked downtown Beirut on Tuesday, flattening much of the port, damaging buildings and blowing out windows and doors as a giant mushroom cloud rose above the capital. Witnesses saw many people injured by flying glass and debris. (AP Photo/Hassan Ammar)
Izvor: Tanjug, Hassan Ammar/AP

Evropski-mediteranski seizmoliški centar (EMSC) javlja da su primili dojave o eksploziji i od ljudi na Kipru.


U eksploziji je, prema poslednjim podacima ubijen i Nazar Najarian, lider političke stranke Kataeb, potvrdila je libanska novinska agencija NNA.

On je u trenutku eksplozije bio u svojoj kancelariji, a preminuo je nakon teških povreda.

Premijer Libana Hasan Diab izjavio je večeras da će oni, koji su odgovorni za veliku eksploziju u opasnom skladištu u bejrutskoj luci, platiti cenu za to.

"Obećavam vam da ova katastrofa neće proći bez odgovornosti... Odgovorni će platiti cenu", rekao je Diab u govoru koji je prenosila televizija, prenosi Rojters.

Činjenice o ovom opasnom skladištu, koji se nalazi tamo od 2014. godine, biće objavljene i ja neću unapred govoriti o istragama, poručio je libanski premijer.

UZNEMIRIJUĆI SNIMCI I FOTOGRAFIJE:

Tagovi