Crna hronika

Slučaj „Krunić“: Branilac optuženog Gajića policiju RS uporedio sa Kju-kluks-klanom

Autor Brankica Spasenić

Na nastavku suđenja za ubistvo banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, branilac trećeoptuženog Rodoljuba Gajića uporedio je Policiju Republike Srpske sa američkim Kju-kluks-klanom (ekstremna rasistička organizacija).

Rodoljub Gajić, radnik ''Sektor sekjuritija'', jedan od optuženih za pomaganje u ubistvu Krunića.
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Prigovarajući dokazima koje je izvelo Republičko tužilaštvo, advokat Brkić je rekao da je od trenutka hapšenja njegovog klijenta sve urađeno na nezakonit način.

„Odvele su ga tri osobe u fantomkama, što ja zovem Kju-kluks-klanom“, rekao je Brkić.

On smatra da je izvedenim dokazima tužilaštvo sebi dalo autogol, da se dokazi protiv Gajića mogu smatrati nezakonitim, pa i listinzi poziva i pretres njegovog telefona.

Rodoljub Gajić je bivši radnik Krunićeve zaštitarske agencije "Sektor sekjuritija", a optužen je za pomaganje u ubistvu, dok su za planiranje i organizovanje ubistva optuženi Benedi Đukanović i Emilio Baldo. U svemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre.

Današnjim dokazima tužilaštva, usprotivila se i advokat Tanja Savić, branilac optuženog Đukanovića, tvrdeći da je ključ od Kovačevićeve "Opel korse" koji je nađen u pretresu Đukanovićeve kuće „nezakonit“, te da se „naprasno pojavio“ tek u trećem pretresu, a da ga u prva dva nije bilo među oduzetim predmetima.