Crna hronika

Aljoša Borković osumnjičen da je hakovao i poznatu kompaniju TRB iz Bratunca

Autor Željko Svitlica

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka novi izvještaj protiv Banjalučanina Aljoše Borkovića, zbog sumnje da je hakovao kompjuter Tehničkog remonta Bratunac (TRB).

Izvor: MONDO

Borković, protiv kojeg je posljednjih mjeseci podneseno više izvještaja, ponovo je osumnjičen za krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

"Sumnja se da je tokom 2020. godine korištenjem lažnog naloga elekronske pošte dovelo u zabludu zaposlene jednog pravnog lica iz Bratunca, koje je vjerujući da se radi o vjerodostojnom pošiljaocu, otvorilo i aktiviralo nalog elektronske pošte što je bez njihovog znanja i saglasnosti omogućilo instaliranje programa, a potom i pristup kompjuteru oštećenog i vršenje drugih radnji kao što je prebacivanje datoteka/podataka sa i na kompjutere oštećenog pravnog lica", saopšteno je danas iz MUP-a RS.

Tehnički remont Bratunac je kompanija koja se bavi proizvodnjom i trgovinom naoružanjem i neborbenim sredstavima, a najpoznatija su njihova vozila "Despot" i "Vihor".

(MONDO)