• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRB traži koncesiju na Klekovači, planiraju razvoj lovnog turizma

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Kompanija "Tehnički remont Bratunac" /TRB/ u postupku je dobijanja koncesije u privrednom lovištu "Klekovača" na teritoriji Istočnog Drvara.

 Slaven Ristić. Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

TRB na tom području planira ulaganje od minimalno 300.000 KM u stvaranje uslova za lovni turizam, koji će omogućiti i razvoj Klekovače, rekao je Srni generalni direktor i vlasnik kompanije Slavenko Ristić.

"Poslije toga ulaganje je sukcesivno narednih osam godina, uz dodatnu obavezu stvaranja uzgajališta, očuvanja divljači i povratak evropskog jelena na ovo područje", kaže Ristić.

On navodi da su to minimalističke procjene i da svakako očekuje mnogo veće ulaganje, jer je lovište trenutno devastirano, a samo troškovi za održavanje lovišta u narednih 10 godina su veći od 6,7 miliona KM.

Prema Ristićevim riječima, planirano je zapošljavanje najmanje devet radnika koji bi na ovaj način imali stabilna primanja od lovnog turizma.

"Ja sam zaljubljenik u prirodu i ekologiju, lov i ribolov. Ova ideja je u suštini ulaganje značajnih sredstava u turizam, prvenstveno lovni turizam, a korist od investiranja nekoliko miliona KM koje kompanije TRB planira omogućiće i korist za žitelje tog kraja, koji je prilično nerazvijen", kaže Ristić.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE