Crna hronika

Turčin prevario preduzeća iz Banjaluke, "skinuo" 15.620 evra

Autor Nikolina Damjanić

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv lica M.Y. državljanina Republike Turske, zbog sumnje da je počinio krivično djelo kompjuterska prevara.

Izvor: Mondo - Slaven Petković

“Sumnjiči se da je u toku arta 2024. godine presreo elektronsku poštu i izmjenio instrukcije za plaćanje između pravnih lica iz Banjaluke i Republike Njemačke i na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 15.620 evra”, istakla je policija.

Policijska uprava Banjaluka uputila je apel građanima da povećaju oprez, te da ukoliko prilikom komunikacije putem elektornske pošte posumnjaju da se radi o prevari, prije svega telefonski ili na neki drugi način kontaktiraju pošiljaoca i provjere vjerodostojnost podataka, a u slučaju zaprimanja sumnjive elektronske poruke odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu

“Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Jedinica za visokotehnološki kriminalitet je istakla listu banaka u inostranstvu sa podacima (IBAN/SWIFT) putem kojih su najčešće vršene prevare”, podsjetila je banjalučka policija.

(MONDO)

Tagovi