• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Počelo glasanje na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Turskoj (FOTO)

Autor Nikolina Damjanić

U Generalnom konzulatu Turske u Banjaluci turski državljani glasaju kako bi iskoristili pravo glasa u okviru predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji se održavaju u Turskoj 14. maja.

 Glasdanje za predsjedničke i parlamentarne izbore u Turskoj Izvor: Miomir Jakovljević / Anadolija

"Za predsjedničke i parlamentarne izbore koji će se održati u Turskoj 14. maja donesena je odluka da se otvore biračka mjesta i u inostranstvu. Na svim izborima, koji se održavaju od 2014. godine, može se koristiti pravo glasa u inostranstvu", izjavio je za Anadoliju Oguz Kilič, generalni konzul Turske u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, prilikom dolaska na glasanje državljani moraju imati važeći dokument na kojem je vidljiva njihova fotografija.

"Svakako, izbori su važan element demokratije. U tom kontekstu važno nam je to što i u inostranstvu naši državljani mogu dati glas. Sa zadovoljstvom ističemo činjenicu da je na svakim izborima sve veća izlaznost. Prema podacima kojima raspolažem, na biračkim mjestima koja su otvorena u inostranstvu do juče je glasalo više od 1.300.000 birača.

"I u BiH su od juče otvorena biračka mjesta, državljani mogu koristiti pravo glasa od 9 do 21 čas, i to 5, 6, i 7. maja. Osim u Banjaluci, otvorena su biračka mjesta u Sarajevu i Mostaru", rekao je Kilič.

On je dodao da se u BiH izbori završavaju 7. maja, ali da državljani Turske na granicama širom svijeta mogu glasati sve do 14. maja.

Prema njegovim riječima, dio birača u Banjaluci je već iskoristio pravo glasa, a očekuju da oni koji to nisu učinili, dođu i glasaju.

U Bosni i Hercegovini je registrovno 2.946 birača s pravom glasa na izborima u Turskoj.

(Anadolija)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE