Crna hronika

Dragan B. predat tužilaštvu: Bivšoj supruzi prijetio da će je "zaklati"

Autor mondo

Banjalučka policija uhapsila je Dragana B. (39) iz Banjaluke zbog sumnje da je juče počinio krivično djelo nasilje u porodici, i on je danas predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Izvor: mondo.ba

Zbog osjetljivosti slučaja i zaštite žrtve, iz policije i tužilaštva nisu saopštavali detalje.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni u prethodnih nekoliko dana uputio više prijetnji bivšoj nevjenčanoj 36-godišnjoj supruzi, sa kojom ima dvoje male djece.

Prijetnje su kulminirale juče kada joj je došao na radno mjesto u jedan banjalučki market i prijetio da će je „ubiti i zaklati“.

Nakon ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, postupajući tužilac će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu da mu se odredi pritvor ili da bude pušten da se brani sa slobode.

Međutim, iz istrage saznajemo da osumnjičeni Banjalučanin već ima podeblji policijski dosije, a ovo mu nije prvi put da se sumnjiči za nasilje u porodici.

Njegova 36-godišnja nevjenčana supruga je sa dvoje  djece prije oko četiri godine boravila u Sigurnoj kući u Banjaluci nakon što ju je pretukao. U Osnovnom sudu Banjaluka mu je u toku suđenje zbog ovog djela.

Po napuštanju ove ustanove, žrtva sa maloljetnom  djecom školskog uzrasta već godinama živi kao podstanar, a u međuvremenu je Dragana B. nekoliko puta prijavljivala nadležnoj policijskoj stanici zbog konstantnih prijetnji i uznemiravanja, ali i zbog neplaćanja alimentacije. Sa problematikom ove porodice su pored policije i tužilaštva, upoznati i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Osim toga, prije oko sedam godina Dragan B. je hapšen zbog sumnje da je počinio pokušaj silovanja u Banjaluci, a ima i prijave zbog brojnih drugih prekršaja i krivičnih djela iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja, te javnog reda i mira.

B.S.