Društvo

Banjaluka: Otvorena nova sportska dvorana na Starčevici

Autor Vesna Kerkez

Nova sportska dvorana uz Osnovnu školu "Branko Radičević" u banjalučkom naselju Starčevica, projekat vrijedan 950.000 KM, večeras je zvanično otvorena, čime je najveće gradsko naselje dobilo prvu dvoranu za sportske aktivnosti učenika i sportskih klubova.

Izvor: Gradska uprava Banjaluka

"Ovaj projekat značajan je za stanovnike Starčevice, prije svega đake ove škole koji će imati odlične uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i naše sportske klubove, koji će u raspoloživm terminima dobiti mjesto za svoje treninge", rekao je zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić, koji je prisustvovao otvaranju dvorane.

Amidžić je istakao da se naselje Starčevica stalno širi, o čemu se i te kako vodi računa, ulaganjem u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, ali i sadržaje za sport i rekreaciju.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić istakao je da su prije godinu dana prošireni i kapaciteti škole na Starčevici, a da večeras ovo jedno od najvećih naselja dobija i novu dvoranu.

Talić je naveo da je na Starčevici mnogo toga urađeno u zadnjih nekoliko godina, od istočne avenije koja je otvorena i za motorni saobraćaj, ali i za pješake i bicikliste do projekata vodosnabdijevanja i saobraćajne infrastrukture.

Direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić rekao je da se zalaganjem i aktivnostima grada i gradonačelnika Igora Radojičića poboljšavaju uslovi za sport u Banjaluci.

Talić je rekao da ovaj novi objekat za sportiste znači više treninga i time još boljih rezultata.

"Vjerujem da ćemo neke buduće njihove trofeje postaviti u naš Muzej sporta, koji će biti otvoren sutra naveče u dvorani `Borik`", rekao je Talić.

Izvor: Gradska uprava Banjaluka

Najbolji sportista Republike Srpske i Banjaluke za prošlu godinu Bojan Ljubišić rekao je da je velika stvar da je Banjaluka, poslije nove dvorane Centar, ovako brzo dobila još jednu na Starčevici, te da su juče započeli i radovi na gradnji dvorane na Laušu.

"To je dokaz da se mnogo ulaže u infrastrukturu i hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi na tome što brinu o sportu. Drago mi je zbog naše đece", istakao je Ljubišić.

Radovi na dvorani počeli su polovinom aprila, a izvodio ih je konzorcijum kojeg čine četiri firme, sa "Progresgradnjom" na čelu.

Juče je počela i gradnja nove sportske dvorane uz školu "Sveti Sava" u naselju Lauš, što će biti treća nova dvorana u Banjaluci izgrađena za nekoliko godina.