Društvo

Vojni invalidi RS: Inckovo pismo sraman i bezobrazan potez

Autor Dušan Volaš

Savez ratnih vojnih invalida Republike Srpske osuđuje i smatra sramnim i bezobraznim pismo visokog predstavnika u BiH Valentina Incka Narodnoj skupštini Srpske, u kojem se inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima dodijeljenim ljudima zaslužnim za stvaranje Srpske

Izvor: Fena/Arhiv

Predsjednik Saveza Dragan Vrhovac rekao je Srni da je još sramnije što Incko optužuje cijeli srpski narod i nameće mu kolektivnu odgovornost za dešavanja u proteklom ratu.

Vrhovac je istakao da institucije Republike Srpske odlučuju kome će, kada i zašto dodijeliti odlikovanja, a da visoki predstavnik nema nikakve nadležnosti da o tome odlučuje.

"Visoki predstavnik nikada nije za bilo šta osudio pojedince ili institucije sa bošnjačke strane, a svima je jasno da Incko mrzi srpski narod. Sreća pa nema moć, inače bi ukinuo Republiku Srpsku, a srpski narod raselio kojekuda", ocijenio je Vrhovac i dodao da visokom predstavniku skoro više niko i ne vjeruje.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je juče Inckovo pismo upućeno predsjedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je 24. oktobra 2016. godine dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Srpske.

(Srna)