Predsjednik BORS-a nije priveden

Policija Savčića nije pronašla na adresi

Autor Željko Svitlica

Sud Bosne i Hercegovine je odredio pritvor predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću zbog kršenja ranije izrečenih mjera zabrane, a sudska policija ga sinoć nije pronašla na adresi objavilo je više medija iz Federacije BiH.

Izvor: Srna

Naredba suda za lišavanje slobode je stigla oko 16:00 sati, a sudska policija je na Savčićevoj adresi bila poslije 21 sat i nisu ga mogli pronaći, objavio je Kliks.

Savčićev advokat Miodrag Stojanović je policiji rekao da ne zna gdje mu se nalazi branjenik.

Savčić se nije javljao na pozive.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na tribini "Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad BiH", koja se danas održava u Beogradu poručio je da "Savčić neće ležati u pritvoru."

"Imate dokaze da je Naser Orić lično ubijao i nije proveo ni dana u pritvoru,a sada Milomiru Savčiću predsjedniku BORS-a samo zato što je rekao da ne prihvata nametnute istine određuje se pritvor. A generali poput Dudakovića hodaju slobodno, dolaze na sud, a ovaj treba da leži u pritvoru. Naravno da neće ležati u pritvoru", rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li će policija Republike Srpske "kontrolisati pritvor" generala Savčića ukoliko bude odbijena njegova žalba na pritvoru, Dodik je rekao da je policija Srpske "već to iskontrolisala".