• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Milunović: Tužilaštvo preko Savčića pokušava da disciplinuje Srbe

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Sudu BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika BORS-a Milomira Savčića na kojem bi trebalo da bude razmatran prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora zbog njegovih istupa u javnosti.

 Milunović o saslušanju Milutina Savčića Izvor: Anadolija/Mustafa Öztürk

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istakao je da Tužilaštvo BiH, pozivom na ročište generala Milomira Savčića, pokušava još jednom disciplinovati cijeli srpski narod sa ove strane Drine, kako ne bi govorio istinu i kako bi pristao da živi u strahu, pod torturom i bez slobode.

Milunović je naglasio da to kroz istoriju nije uspjelo nijednom od privremenih porobljivača.

"Prijetnja pritvorom predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomiru Savčiću zbog, kako je navedeno, njegovih istupa u javnosti i komentarisanja događaja iz odbrambeno-otadžbinskog rata, još jedan je u nizu neprimjerenih postupaka i nesumnjivih dokaza da pravosudni organi BiH ne biraju sredstva zastrašivanja čelnih ljudi Republike Srpske, među kojima je i uvaženi general Savčić", naglasio je Milunović.

Milunović je naveo da je ovo nesumnjivo udar ne samo na generala, već i na Republiku Srpsku u kojoj se srpski narod osjeća slobodno i srećno, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

"Ovakve i slične prijetnje nas neće pokolebati i zaustaviti da glasno govorimo istinu o strašnom srpskom stradanju, ali i velikim pobjedama u odbrambeno-otadžbinskom ratu", poručio je Milunović.

Prema njegovim riječima, otvoreni napadi na Republiku Srpsku su dodatni motiv da srpski narod ostane jedinstven, čvrst i nepokolebljiv u odbrani svog nacionalnog interesa.

U Sudu BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika BORS-a Milomira Savčića na kojem bi trebalo da bude razmatran prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora zbog njegovih istupa u javnosti.

Advokat Miodrag Stojanović, branilac generala Savčića, smatra apsolutno neosnovanim prijedlog Tužilaštva BiH o određivanju pritvora njegovom branjeniku.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE