Društvo

Banjalučki prevoznici sutra ponovo obustavljaju rad: Parkiraće autobuse pred Gradskom upravom

Autor Dragana Božić

Prevoznici koji obavljaju gradski i prigradski saobraćaj na teritoriji Banjaluke, obustaviće sutra rad i parkirati autobuse ispred Gradske uprave, potvrđeno je za Mondo.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Na ovaj korak su se odlučili nakon današnje odluke banjalučke skupštine da se rasprava o cjenovniku karata za javni prevoz ne uvrsti u dnevni red.

Podsjećamo, na  današnjoj 13. redovnoj sjednici Skupštine grada nije prošao prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića koji se odnosi na cjenovnik poskupljenja gradskog prevoza u Banjaluci.

Stanivuković je predložio novi cjenovnik koji predviđa povećanje karata za 15 odsto. Nakon pauze i razmatranja komisija je odbila cjenovnik, tako da se ova tačka neće naći na Skupštini grada.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić (SNSD), ispred skupštinske većine, poručio je da neće podržati povećanje cijena karata gradskog prevoza u Banjaluci, obrazlažući to činjenicom da je prijedlog kasno dostavljen.

Gradski prevoznici protestovali su i u martu nakon čega su sa gradonačelnikom postigli dogovor, a cijene karata tada nisu promijenjene.

Prevoznici su tražili i ukidanje akciza i putarina, a od Vlade Srpske tražili uplaćivanje poreza i doprinosa za isplaćene plate kao vid pomoći i podrške ovom sektoru, međutim njihovim zahtjevima nije udovoljeno.