• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić objasnio zašto odbornici većine nisu podržali prijedlog o poskupljenju gradskog prevoza

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić (SNSD), ispred skupštinske većine, poručio je da neće podržati povećanje cijena karata gradskog prevoza u Banjaluci, obrazlažući to činjenicom da je prijedlog kasno dostavljen.

 Mladen Ilić Izvor: Slaven Petković - Mondo

Komentarišući odbijanje cjenovnika o povećanju karata Komisije za saobraćaj, Ilić napominje da su prijedlog dostavljen od strane gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića dobili juče.

"Ono što je sve zanimalo jeste korekcija cijena javnog prevoza. Smatramo neozbiljnim da jedan takav prijedlog dođe dan prije Skupštine. Predstavnici skupštinske većine neće glasati za povećanje cijena karata na štetu građana. Podržaćemo da se sredstva isplate iz postojećeg budžeta. Ne možemo to prihvatiti niti smo prihvatili da o tom raspravljamo. Ukoliko pred odbornike dođe drugačiji vid pomoći, kao što su subvencije spremni smo je podržati. Neće se povećati cijene karata bez obzira šta o tome kaže gradonačelnik ili bilo ko drugi", poručio je Ilić.

Ilić očekuje da će odbornici podržati Odluku o pomoći opštinama u Hercegovini koja se našla kao tačka na dnevnom redu.

"Znamo da ćemo samo malo ublažiti njihov problem ali time šaljemo poruku ispred najvećeg grada u Srpskoj".

Pročitajte i ovo

Ilić napominje da je nastavak Skupštine zakazan za 4. maj. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da neće doći do pojeftinjenja cijena goriva u skorije vrijeme.

"Ugovor je jasno definisao, a koji je potpisala prethodna gradska administracija, da kad dođe do poskupljenja goriva mora se usvojiti novi cjenovnik. Dali smo već pola miliona maraka iz budžeta grada", kaže Stanivuković

Uvjerava da je predloženi cjenovnik sa poskupljenjem od 15 odsto najbolje rješenje za sve.

"Grad plaćati razliku za studente i penzionere. Za njih cijena ostaje ista. Većini radnika koji koriste javni prevoz poslodavci snose troškove. Ne mogu da utičem na posljedice ovakve odluke. Ponašao sam se odgovorno tokom ova dva mjeseca. Mi gubimo vrijeme do naredne sjednice. Bili smo spremni da subvencionišemo novi cjenovnik i smatram da bolje od ovoga ne može. Skupštinska većina će se na kraju vratiti na ovaj naš prijedlog", kaže Stanivuković i dodaje da cijena gradskog prevoza za sada ostaje ista.

Podsjećamo, skupštinska većina je već ranije predlagala relokaciju sredstava iz budžeta i njihovo prebacivanje na subvencije prevoznicima.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE