Društvo

Stanivuković o štrajku u vrtićima: Nerazumna odluka

Autor Vesna Kerkez

Odluka o stupanju u štrajk članova Sindikalne organizacije JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je nerazumna, pogotovo u ovom trenutku opšte krize kako u svijetu, tako i u našoj zemlji.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković nakon večerašnje odluke Sindikalne organizacije Centra da ostaju pri odluci o stupanju u štrajk, koji počinje sutra, 20. oktobra.

"Uvjeren sam da nijedan roditelj ne može da podrži ovakvu odluku, jer naši vaspitači imaju redovna primanja i sve obaveze prema njima ispoštovane su na vrijeme", naveo je gradonačelnik.

Kako je kazao, Grad je spreman ispoštovati i dodatne zahtjeve, ali bez rebalansa i procedura koje trebaju da budu ispoštovane to nije moguće u ovom trenutnku.

"Grad se ograđuje od ovih političkih poteza i ne vidimo našu odgovornost, jer smo uradili sve što je u našoj moći i spremni smo da radimo i dalje. Međutim, nekon razgovora i ponuđenih rješenja, jasno je da iza svega stoji politika i da je cilj, bez obzira na bilo kakav dogovor, da se naprave nove blokade u gradu", zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, sindikat je večeras potvrdio raniju odluku o štrajku zaposlenih u banjalučkim vrtićima. 

Na ovu odluku reagovala je i direktorica Centra Jelena Kurtinović, koja je pozvala roditelje da djecu sutra dovedu u vrtiće i naglasila da je odluka o štrajku nelegalna.

Roditelji ne znaju šta da rade, ni kome da vjeruju. Kažu da podržavaju pravo na štrajk, ali da je odluka u zadnji čas neodgovorna.

(MONDO)