Društvo

Zbog povećanja minimalne plate: Poskupljuju komunalne usluge u Kozarskoj Dubici

Autor Dragana Božić

Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je danas odluke o povećanju cijena komunalnih usluga od koje će se primjenjivati od 1. februara.

Izvor: YouTube/Screenshot

Data je saglasnost na cjenovnike komunalnih usluga odvoza komunalnog otpada i komunalne usluge vode i odvodnje, lokalnih preduzeća "Komunalac" i "Vodovod".

Obrazlažući razloge za donošenje odluka o povećanju cijena komunalnih usluga odbornicima i novinarima, direktori "Komunalca" i "Vodovoda" Igor Savković i Željko Dragičević naveli su da poslovanje preduzeća u znatnoj mjeri opterećuju nedavno povećanje najniže plate i enorman rast troškova poslovanja, te su ovakve odluke bile neophodne da bi se održala likvidnost i omogućilo normalno vršenje komunalnih usluga na području opštine.

Savković je naveo da je novim cjenovnikom prosječan račun za odvoz smeća u domaćinstvima povećan za 2,24 KM.

Dragičević je rekao da su cijene minimalno korigovane i da je cijena kubika vode sa 1,22 KM povećana na 1,36 KM bez PDV-a, a odvodnja sa 0,58 na 0,65 KM.

Na redovnoj sjednici većinom glasova odbornika usvojene su i odluka o načinu pružanja javne komunalne usluge prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada na području opštine Kozarska Dubica i odluka o javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji.

Odlukom Skupštine Udruženju "Veterani posebnih jedinica policije 95" ustupljen je na korištenje poslovni prostor u vlasništvu Opštine u Trebinjskoj ulici, za potrebe kancelarije tog udruženja.

Zbog tehničkih grešaka, sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine opštine povučene su tačke koje se odnose na usvajanje izvještaja o namjenskom korištenju i utrošku sredstava ostvarenih od naknade za vode i koncesione naknade prikupljenih u budžetu opštine Kozarska Dubica u toku prošle godine.

Nakon sprovedene konkursne procedure za direktora javne ustanove Dječiji vrtić "Pčelica" Skupština opštine imenovala je Maju Berberović, diplomiranog profesora razredne nastave iz Kozarske Dubice. 

(Srna)