Društvo

Bijeljina ponudila pomoć poplavljenim opštinama u FBiH

Autor Dušan Volaš

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ponudio je pomoć opštinama Kiseljak i Jablanica u ljudstvu i materijalno-tehničkim sredstvima, povodom katastrofalnih poplava koje su pogodile područja nekoliko opština u Federaciji BiH.

Izvor: Kiseljak.info

Petrović navodi da u Gradskoj upravi Bijeljine sa nevjericom gledaju prizore iz poplavljenih opština, te podsjeća da koliki je to užas najbolje znaju građani Bijeljine koji su se u skorijoj prošlosti dva puta borili protiv katastrofalnih poplava, ali su i dobili pomoć sa svih strana.

"Uspjeli smo da sa načelnikom Kiseljaka uspostavimo telefonski kontakt i s njim smo se dogovorili da naredne sedmice, nakon što se poplava povuče, u tu opštinu pošaljemo mašine za sušenje prostorija. Pokušavamo da dođemo i do načelnika Jablanice, kako bismo i ovoj opštini ponudili pomoć u ljudstvu i tehnici za borbu protiv poplava", rekao je Petrović.

On je dodao da Bijeljina ima opremljenu i obučenu Civilnu zaštitu i Teritorijalnu vatrogasnu i spasilačku jedinicu, spremne da u situacijama elementarnih nepogoda, pomognu stanovništvu Semberije, ali i u drugim sredinama, što su do sada nebrojeno puta dokazali, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Obilne padavine izazvale su poplave i odrone u dijelovima Federacije BiH.

Najteža situacija je u Jablanici koja je potpuno odsječena, a poplave su pogodile i Konjic, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu.